Overslaan en naar de inhoud gaan

Mogelijk onderzoek naar zelfdoding 11-jarige jongen

Geplaatst opdinsdag 25 juli 2017 - 7:00

Er wordt mogelijk een landelijk onderzoek ingesteld naar de zelfdoding van de elfjarige jongen uit Steyl, die begin deze maand uit het leven stapte.

Volgens De Limburger beraden de landelijke inspecties voor Jeugdzorg, Gezondheidszorg en Veiligheid & Justitie zich op een nader onderzoek.

Commissie
De Commissie Meldingen hakt op korte termijn de knoop door over het wel of niet onderzoeken van de zaak. Mocht het zover komen, zal er vooral worden gekeken naar de rol van betrokken instanties en welke fouten zij eventueel hebben gemaakt.

Gemeente
Een woordvoerder van de rijksinspecties vindt dat de gemeente Venlo, waar Steyl onder valt, ook naar zichzelf mag kijken. De gemeente stelt echter dat de zaak onder de Jeugdwet valt en daarmee is het een zaak voor de inspectie. Verantwoordelijk wethouder Ben Aldewereld (Venlokaal) liet eerder weten dat de zaak zorgvuldig is afgehandeld.

Lees alles over het Wereld Muziek Concours op L1.nl.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Geen onderzoek naar zelfdoding Steyl
Geschokte reacties na zelfdoding 11-jarige jongen Steyl
Gezin zelfdoding Steyl kreeg tot jaar geleden hulp
School: hulp aan gezin zelfdoding had door moeten gaan
Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen