Overslaan en naar de inhoud gaan

Mogelijk nog vier mensen vervolgd voor moord Andy de Heus

Geplaatst opwoensdag 23 oktober 2019 - 6:00

Vier verdachten in de moordzaak rondom Andy de Heus leven nog altijd in spanning. Of zij vervolgd worden, hangt af van de zaak tegen hoofdverdachte Ronnie S. (51).

De Sittardenaar staat volgende week dinsdag en donderdag voor de rechter. Hij heeft al bekend dat hij Andy de Heus eind 2012 heeft doodgeschoten.

Lees ook: Doorbraak: hoofdverdachte bekent moord Andy de Heus

Kaken op elkaar
Vooralsnog is Ronnie de enige die een bekentenis heeft afgelegd in de zaak. Hij claimt dat hij ruzie kreeg met De Heus, dat die ruzie escaleerde en hij toen naar een wapen greep en de 30-jarige marktkoopman doodschoot. Over de rol van de vier andere verdachten in de zaak zei hij niets. Zelf hielden zij tot dusver de kaken op elkaar.

Wettig bewijs
Tijdens een eerdere zitting in maart van dit jaar stelde de officier van justitie dat hij 'in dit dossier wel wettig bewijs tegen meerdere mensen' heeft. Toch staan zij dinsdag en donderdag niet samen met hoofdverdachte Ronnie voor de rechter. "Op basis van de informatie die tijdens deze zitting aan de orde komt, beslist het OM of er meerdere verdachten strafrechtelijk vervolgd gaan worden", verklaart een woordvoerder van justitie.

Lees ook: 'Ruzie in vakantiewoning leidde tot dood Andy de Heus'

Moord in vereniging
Des te verwonderlijker is de aanklacht tegen Ronnie S. Hij wordt verdacht van 'moord in vereniging', maar staat dus in z'n eentje voor de rechter. Justitie kijkt tijdens de zittingen van komende week met bijzondere aandacht naar de rol van Hicham Z. (37) uit Reuver. Hij zou Ronnie hebben geholpen bij het verbergen van het lichaam van Andy de Heus. Hicham en Ronnie zouden bekenden zijn uit het drugsmilieu.

Vrouwen verdacht
Ook de vrouwen Paula S. en Marie-Anne G. worden nog altijd verdacht. Zij zouden hebben geholpen het vakantiehuisje schoon te maken waarin De Heus werd doodgeschoten. De vijfde verdachte is Patrick D., maar het is niet bekend hoe justitie zijn rol ziet.

Hennep fataal
De Heus verdween op 18 december 2012. Een jarenlange zoektocht naar antwoorden volgde. Op 18 februari 2016 werd uiteindelijk zijn lichaam gevonden bij een visvijver in Stevensweert. Later zou Ronnie verklaren over de ruzie, en over hoe hij De Heus doodschoot op vakantiepark Porta Isola. Vervolgens heeft hij de marktkoopman ingepakt en begraven. Een probleem rondom een gezamenlijke hennepplantage zou tot de fatale ruzie hebben geleid.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
De Hemalpaort terug op L1 TV
Uitgelicht
De Hemelpaort terug op L1 TV

De eerste Limburgstalige soapserie (uit 2007) komt éénmalig terug op tv.

Café De Hemelpaort is een goedlopend café in het fictieve Limburgse dorp Elsenrade. Op z’n Limburgs: Aelsrao. Een café waar muziek uit de streek altijd centraal heeft gestaan. Jong en oud komen er over de vloer. Mia runt de kroeg met haar oudste zoon Giel. De andere zoon Rick is naar de Randstad vertrokken als zanger. Maar daar komt hij in de problemen. En Sem is een jongen die niets liever wil dan zelf beroemd worden als muzikant. Ricks terugkomst naar Limburg schudt het rustige Elsenrade goed wakker.

Iedere dag om 15:30 op L1 TV
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen