Overslaan en naar de inhoud gaan

Mogelijk nog vier mensen vervolgd voor moord Andy de Heus

Geplaatst opwoensdag 23 oktober 2019 - 6:00

Vier verdachten in de moordzaak rondom Andy de Heus leven nog altijd in spanning. Of zij vervolgd worden, hangt af van de zaak tegen hoofdverdachte Ronnie S. (51).

De Sittardenaar staat volgende week dinsdag en donderdag voor de rechter. Hij heeft al bekend dat hij Andy de Heus eind 2012 heeft doodgeschoten.

Lees ook: Doorbraak: hoofdverdachte bekent moord Andy de Heus

Kaken op elkaar
Vooralsnog is Ronnie de enige die een bekentenis heeft afgelegd in de zaak. Hij claimt dat hij ruzie kreeg met De Heus, dat die ruzie escaleerde en hij toen naar een wapen greep en de 30-jarige marktkoopman doodschoot. Over de rol van de vier andere verdachten in de zaak zei hij niets. Zelf hielden zij tot dusver de kaken op elkaar.

Wettig bewijs
Tijdens een eerdere zitting in maart van dit jaar stelde de officier van justitie dat hij 'in dit dossier wel wettig bewijs tegen meerdere mensen' heeft. Toch staan zij dinsdag en donderdag niet samen met hoofdverdachte Ronnie voor de rechter. "Op basis van de informatie die tijdens deze zitting aan de orde komt, beslist het OM of er meerdere verdachten strafrechtelijk vervolgd gaan worden", verklaart een woordvoerder van justitie.

Lees ook: 'Ruzie in vakantiewoning leidde tot dood Andy de Heus'

Moord in vereniging
Des te verwonderlijker is de aanklacht tegen Ronnie S. Hij wordt verdacht van 'moord in vereniging', maar staat dus in z'n eentje voor de rechter. Justitie kijkt tijdens de zittingen van komende week met bijzondere aandacht naar de rol van Hicham Z. (37) uit Reuver. Hij zou Ronnie hebben geholpen bij het verbergen van het lichaam van Andy de Heus. Hicham en Ronnie zouden bekenden zijn uit het drugsmilieu.

Vrouwen verdacht
Ook de vrouwen Paula S. en Marie-Anne G. worden nog altijd verdacht. Zij zouden hebben geholpen het vakantiehuisje schoon te maken waarin De Heus werd doodgeschoten. De vijfde verdachte is Patrick D., maar het is niet bekend hoe justitie zijn rol ziet.

Hennep fataal
De Heus verdween op 18 december 2012. Een jarenlange zoektocht naar antwoorden volgde. Op 18 februari 2016 werd uiteindelijk zijn lichaam gevonden bij een visvijver in Stevensweert. Later zou Ronnie verklaren over de ruzie, en over hoe hij De Heus doodschoot op vakantiepark Porta Isola. Vervolgens heeft hij de marktkoopman ingepakt en begraven. Een probleem rondom een gezamenlijke hennepplantage zou tot de fatale ruzie hebben geleid.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen