Overslaan en naar de inhoud gaan

Mogelijk nog vier mensen vervolgd voor moord Andy de Heus

Geplaatst opwoensdag 23 oktober 2019 - 6:00

Vier verdachten in de moordzaak rondom Andy de Heus leven nog altijd in spanning. Of zij vervolgd worden, hangt af van de zaak tegen hoofdverdachte Ronnie S. (51).

De Sittardenaar staat volgende week dinsdag en donderdag voor de rechter. Hij heeft al bekend dat hij Andy de Heus eind 2012 heeft doodgeschoten.

Lees ook: Doorbraak: hoofdverdachte bekent moord Andy de Heus

Kaken op elkaar
Vooralsnog is Ronnie de enige die een bekentenis heeft afgelegd in de zaak. Hij claimt dat hij ruzie kreeg met De Heus, dat die ruzie escaleerde en hij toen naar een wapen greep en de 30-jarige marktkoopman doodschoot. Over de rol van de vier andere verdachten in de zaak zei hij niets. Zelf hielden zij tot dusver de kaken op elkaar.

Wettig bewijs
Tijdens een eerdere zitting in maart van dit jaar stelde de officier van justitie dat hij 'in dit dossier wel wettig bewijs tegen meerdere mensen' heeft. Toch staan zij dinsdag en donderdag niet samen met hoofdverdachte Ronnie voor de rechter. "Op basis van de informatie die tijdens deze zitting aan de orde komt, beslist het OM of er meerdere verdachten strafrechtelijk vervolgd gaan worden", verklaart een woordvoerder van justitie.

Lees ook: 'Ruzie in vakantiewoning leidde tot dood Andy de Heus'

Moord in vereniging
Des te verwonderlijker is de aanklacht tegen Ronnie S. Hij wordt verdacht van 'moord in vereniging', maar staat dus in z'n eentje voor de rechter. Justitie kijkt tijdens de zittingen van komende week met bijzondere aandacht naar de rol van Hicham Z. (37) uit Reuver. Hij zou Ronnie hebben geholpen bij het verbergen van het lichaam van Andy de Heus. Hicham en Ronnie zouden bekenden zijn uit het drugsmilieu.

Vrouwen verdacht
Ook de vrouwen Paula S. en Marie-Anne G. worden nog altijd verdacht. Zij zouden hebben geholpen het vakantiehuisje schoon te maken waarin De Heus werd doodgeschoten. De vijfde verdachte is Patrick D., maar het is niet bekend hoe justitie zijn rol ziet.

Hennep fataal
De Heus verdween op 18 december 2012. Een jarenlange zoektocht naar antwoorden volgde. Op 18 februari 2016 werd uiteindelijk zijn lichaam gevonden bij een visvijver in Stevensweert. Later zou Ronnie verklaren over de ruzie, en over hoe hij De Heus doodschoot op vakantiepark Porta Isola. Vervolgens heeft hij de marktkoopman ingepakt en begraven. Een probleem rondom een gezamenlijke hennepplantage zou tot de fatale ruzie hebben geleid.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen