Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Mogelijk nieuwe windmolens vlak over grens bij Maastricht

Geplaatst opzaterdag 12 november 2016 - 8:43

In het Vlaamse stadje Riemst, pal over de grens bij Maastricht, staat de bouw op stapel van opnieuw enkele grote turbines voor de productie van groene stroom.

Energieproducent en -leverancier Eneco heeft een vergunningaanvraag ingediend voor de plaatsing van drie windturbines pal langs autosnelweg E313.

Vergunning
Drie andere windturbines binnen de gemeentegrenzen van Riemst zijn al operationeel. Bovendien zijn er nog enkele vergunningaanvragen in procedure, zo laat een gemeentewoordvoerster weten.

Energie
De beoogde windmolens van Eneco zijn volgens de woordvoerster ‘alles bij elkaar’ zo’n tweehonderd meter hoog. Jaarlijks produceren die samen zo’n 26.000.000 kilowattuur aan groene stroom, waarmee omgerekend ruim 6600 gezinnen van energie kunnen worden voorzien.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Mogelijk windmolens op komst langs de grens bij Maastricht
Drugsoverlast: Riemst koopt 'slimme' camera's
Internationale aanpak drugsroute Riemst-Maastricht
Maastrichtse bromfietser raakt in België rijbewijs kwijt
Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats
Inschrijven
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit

Meest gelezen