Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Mogelijk nieuwe windmolens vlak over grens bij Maastricht

Geplaatst opzaterdag 12 november 2016 - 8:43

In het Vlaamse stadje Riemst, pal over de grens bij Maastricht, staat de bouw op stapel van opnieuw enkele grote turbines voor de productie van groene stroom.

Energieproducent en -leverancier Eneco heeft een vergunningaanvraag ingediend voor de plaatsing van drie windturbines pal langs autosnelweg E313.

Vergunning
Drie andere windturbines binnen de gemeentegrenzen van Riemst zijn al operationeel. Bovendien zijn er nog enkele vergunningaanvragen in procedure, zo laat een gemeentewoordvoerster weten.

Energie
De beoogde windmolens van Eneco zijn volgens de woordvoerster ‘alles bij elkaar’ zo’n tweehonderd meter hoog. Jaarlijks produceren die samen zo’n 26.000.000 kilowattuur aan groene stroom, waarmee omgerekend ruim 6600 gezinnen van energie kunnen worden voorzien.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Mogelijk windmolens op komst langs de grens bij Maastricht
Drugsoverlast: Riemst koopt 'slimme' camera's
Internationale aanpak drugsroute Riemst-Maastricht
Maastrichtse bromfietser raakt in België rijbewijs kwijt
Overzicht
Uitgelicht
NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

De leukste Limburgse kwis is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Geef je ook op als kandidaat voor Kwizzele!
Uitgelicht
De verkiezingen volg je bij L1

In aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen zendt L1 TV vijf verschillende debatten uit. Daarbij is nadrukkelijk samenwerking gezocht met maatschappelijke organisaties. De gekozen opzet van de tv-debatten maakt het mogelijk dat zowel zittende politieke partijen als nieuwe partijen kunnen meedoen.

Op de verkiezingsdag woensdag 20 maart maken we een speciale avondvullende uitzending op L1 TV vanaf 21:00 uur, met uitslagen, reacties vanuit het provinciehuis en analyses. Online kun je alles volgen bij 1Limburg.

Meer over de verkiezingen
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen