Overslaan en naar de inhoud gaan

Mogelijk Nederlandse link plofkraken Aken

Geplaatst opdinsdag 18 juli 2017 - 13:27

Net over de grens in Duitsland is dinsdagochtend vroeg een plofkraak gepleegd. Volgens de Duitse politie reden de daders in een donkere Audi A5 met een Pools kenteken dat in Utrecht van een andere auto is gestolen.

Een groep gemaskerde mannen blies een geldautomaat op in de buurt van Aken en ging er daarna vandoor met het geld.

Spoorloos
Ze zijn spoorloos. Het is niet bekend hoeveel geld ze hebben buitgemaakt. De vluchtauto is afgelopen vrijdag ook gebruikt bij een mislukte plofkraak in Aken. Daarbij kwam het niet tot een ontploffing.

Audi-bende
Het westen van Duitsland wordt al tijden geteisterd door de zogeheten Audi-bende. Het zou gaan om jongeren uit Utrecht en omgeving die plofkraken plegen en daarna met snelle auto's, zoals de Audi A5, op de vlucht slaan. Om uit handen van de politie te blijven halen ze soms halsbrekende toeren uit. Verscheidene Nederlandse plofkrakers zijn tijdens vluchten om het leven gekomen.

Lees alles over het Wereld Muziek Concours op L1.nl.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Garagebox Venlo onderdeel netwerk 'plofkraak-maffia'
Opgepakte plofkrakers blijken Utrechtse bendeleden
Vijftal in Brunssum opgepakt voor ramkraak Aken
Oplichter met 96 verschillende identiteiten opgepakt
Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen