Overslaan en naar de inhoud gaan

Mogelijk miljoen euro schade voor Chemelot na stroomstoring

Geplaatst opdinsdag 3 november 2015 - 8:35

Chemelot heeft vele honderdduizenden euro's schade geleden als gevolg van de grote stroomstoring in Zuid-Limburg van maandag.

De schade bedraagt mogelijk zelfs een miljoen euro, zo zei een woordvoerder van het chemisch bedrijventerrein in Geleen dinsdagochtend op L1-Radio.

Geluidshinder
Door de storing kwam een aantal fabrieken stil te liggen. Daardoor ontstond geen gevaar voor de omgeving. De fabrieken schakelden door het plotseling wegvallen van de stroom naar de veilige modus. Dat houdt in dat er stoffen afgefakkeld moesten worden. Voor de omgeving betekende dat geluidshinder, ook werd er poeder uitgestoten.

Schadeclaim
Inmiddels zijn de meeste fabrieken weer in bedrijf. In totaal zijn er elf fabrieken weer opgestart waarvan er nog drie op volle kracht moeten komen. De laatste twee fabrieken zullen de komende dagen weer in gebruik genomen worden.
Het is nog onduidelijk of Chemelot een schadeclaim gaat indienen. Op het bedrijventerrein zijn diverse bedrijven gevestigd. Die moeten daarover nog samen overleggen.

Kortsluiting
De stroomstoring was het gevolg van een kortsluiting in een hoogspanningsstation van netwerkbeheerder TenneT in Kerkrade. Behalve Chemelot kwamen ook honderdduizend huishoudens in Zuid-Limburg zonder stroom te zitten. Waardoor de kortsluiting kon ontstaan, wordt nog nader onderzocht.

Lees ook: Grote stroomstoring Zuid-Limburg voorbij.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Chemelot legt geen claim neer bij TenneT na stroomstoring
Drie fabrieken op Chemelot nog niet in bedrijf
Fakkelen Chemelot (27 sep 2020)
Extra fakkelen door stroomstoring Chemelot
Naftakraker Olefins 4 Sabic Chemelot Geleen (22 okt 2019)
Stroomstoring Chemelot voorbij, fabrieken weer opgestart
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen