Overslaan en naar de inhoud gaan

Mogelijk meer camperplekken in Valkenburg

Geplaatst opzaterdag 6 december 2014 - 7:55

Nu de realisatie van een speciale camperplaats in de kern van Valkenburg van de baan is, zou het aantal camperplekken bij camping Den Driesch aan de rand van het Valkenburgse centrum kunnen worden uitgebreid.

Dit voorstel, waarmee verantwoordelijk wethouder Jan Vermeer (VVD) onlangs kwam aanzetten, is opvallend, aangezien hij lange tijd vasthield aan de noodzaak van een aparte camperplaats. Dat plan werd echter in oktober door alle raadsfracties afgeschoten.

Evenementen
Tijdens de laatste commissievergadering werden de fracties op de hoogte gebracht van het nieuwe plan. Aan bod kwamen ook de mogelijke overlooplocaties bij grote (wieler)evenementen.

Beroep op campinghouders
Wethouder Vermeer wil bij extreme drukte een ‘beroep doen op de campinghouders’. Die zouden zelf kunnen komen met een voorstel over mogelijke camperplekken tijdens grote drukte. Uitsluitend op aanwijzing van burgemeester Eurlings zou daar dan gebruik van kunnen worden gemaakt.

Veiligheid en toegankelijkheid
Oppositiepartijen CDA en D66 willen zich hier verder in verdiepen. "We hebben het niet alleen over camperplaatsen, maar ook over belangrijke zaken als veiligheid en toegankelijkheid", zegt fractievoorzitter van D66 Alita Hidding. "Een standpunt hierover kunnen we dan ook niet in een dag vormen." In februari buigt de gemeenteraad zich over het onderwerp.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Topdrukte in Limburg tijdens Paasweekend
Eerste rolstoelvriendelijke boomhut staat in Valkenburg
Holland Casino Valkenburg blundert met actie
Plannen braakliggend Leeuw-terrein liggen ter inzage
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen