Overslaan en naar de inhoud gaan

Mogelijk glazen waterkering bij Maas bij Neer

Geplaatst opdonderdag 23 januari 2020 - 6:00

Bij kennisinstituut Deltares in Delft vindt donderdag een proef plaats met een glazen waterkering op ware grootte. Als die slaagt, komt er langs de Maas in Neer een dikke wand van glas tegen hoogwater.

Om straks droge voeten te houden wordt de 1600 meter lange dijk opgehoogd en plaatselijk verlegd.

Boomstam
De proef met de kering bestaat er onder meer uit dat een zes meter lange boomstam van 800 kilo met een bepaalde snelheid tegen het glas botst. Daarmee moet het bewijs worden geleverd dat een glazen kering bij hoogwater voldoende bescherming biedt tegen overstromingen.

Uitzicht
In Neer worden de dijken de komende jaren versterkt om te voldoen aan de landelijke normen. Maar omdat omwonenden graag het uitzicht op de rivier behouden, vindt nu het experiment plaats.

De bedoeling is dat de glazen waterkering in de zomer van 2020 wordt geplaatst, mits aan alle veiligheidseisen is voldaan.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen