Overslaan en naar de inhoud gaan

Mogelijk gaat dancefestival Stereo Sunday toch door

Geplaatst opvrijdag 11 juni 2021 - 21:29

Dancefestival Stereo Sunday in Venlo gaat dit jaar mogelijk toch door.

Het demissionair kabinet heeft vrijdag besloten dat evenementen met maximaal 25.000 vanaf 30 juni weer zijn toegestaan. Burgemeester Antoin Scholten van Venlo gaat daarom opnieuw bekijken of er toch een vergunning kan worden verleend voor het festival in het Julianapark.

Sprankje hoop
In eerste instantie kreeg het festival geen vergunning en werd besloten het evenement te verplaatsen naar 1 en 2 juli 2022. Nu het demissionair kabinet heeft aangekondigd dat er meer versoepelingen komen, heeft de organisatie een sprankje hoop. "Maandag hebben we een gesprek met de gemeente en weten we meer. Ik houd nog wel een slag om de arm, omdat we afhankelijk zijn van de gemeente", zegt hoofd marketing en communicatie Mark Boots van Stereo Sunday.

Lees ook: Dancefestival Stereo Sunday gaat toch niet door

Volgens Boots heeft de overheid enkele voorwaarden geschetst en nu moet er bekeken worden wat die betekenen voor de organisatie. "We gaat dit hele weekend overleggen."

Versoepelingen
Vanaf 30 juni hoeven bezoekers van evenementen geen mondkapje op en ook de anderhalve meter afstand kan worden losgelaten. Ze moeten zich wel vooraf laten testen of een vaccinatiebewijs hebben. Vanaf eind juli mag er nog meer en zijn ook meerdaagse evenementen toegestaan. Wel adviseert het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) dan om niet alleen vooraf, maar ook tussentijds te testen.

Lees ook: Hoop voor evenementen in juli

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Deze ramp in Limburg raakt ons allemaal. Doneer nu en draag uw steentje bij!

Het Nationaal Rampenfonds heeft het bankrekeningnummer 777 opengesteld voor particulieren, bedrijven en instellingen die willen bijdragen aan de door de overstromingsramp getroffen gebieden in Zuid-Limburg.

Vanuit de landelijke overheid is al duidelijk gemaakt dat bij de leniging van de nood een belangrijke rol voor de rijksoverheid is weggelegd. Veel schade aan huizen en bedrijven is door verzekeringen gedekt. Maar er blijven ook noden over die niet uit andere bronnen gedekt worden. En juist voor die initiatieven wil het Nationaal Rampenfonds een financier zijn.

Bekijk hier wat u kunt doen
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen