Overslaan en naar de inhoud gaan

Mogelijk gaat dancefestival Stereo Sunday toch door

Geplaatst opvrijdag 11 juni 2021 - 21:29

Dancefestival Stereo Sunday in Venlo gaat dit jaar mogelijk toch door.

Het demissionair kabinet heeft vrijdag besloten dat evenementen met maximaal 25.000 vanaf 30 juni weer zijn toegestaan. Burgemeester Antoin Scholten van Venlo gaat daarom opnieuw bekijken of er toch een vergunning kan worden verleend voor het festival in het Julianapark.

Sprankje hoop
In eerste instantie kreeg het festival geen vergunning en werd besloten het evenement te verplaatsen naar 1 en 2 juli 2022. Nu het demissionair kabinet heeft aangekondigd dat er meer versoepelingen komen, heeft de organisatie een sprankje hoop. "Maandag hebben we een gesprek met de gemeente en weten we meer. Ik houd nog wel een slag om de arm, omdat we afhankelijk zijn van de gemeente", zegt hoofd marketing en communicatie Mark Boots van Stereo Sunday.

Lees ook: Dancefestival Stereo Sunday gaat toch niet door

Volgens Boots heeft de overheid enkele voorwaarden geschetst en nu moet er bekeken worden wat die betekenen voor de organisatie. "We gaat dit hele weekend overleggen."

Versoepelingen
Vanaf 30 juni hoeven bezoekers van evenementen geen mondkapje op en ook de anderhalve meter afstand kan worden losgelaten. Ze moeten zich wel vooraf laten testen of een vaccinatiebewijs hebben. Vanaf eind juli mag er nog meer en zijn ook meerdaagse evenementen toegestaan. Wel adviseert het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) dan om niet alleen vooraf, maar ook tussentijds te testen.

Lees ook: Hoop voor evenementen in juli

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Tour de L1mbourg viert nieuwe start na coronacrisis

Na maanden van lockdown en coronabeperkingen, gaat L1 drie weken lang de provincie in. Het wielerprogramma Tour de L1mbourg staat zo symbool voor een nieuwe start. “Pas nu merk je hoe belangrijk het is om samen te komen, om samen die sportzomer te beleven. In Tour de L1mbourg koesteren we dat sentiment dit jaar.”

Van zaterdag 26 juni t/m zondag 18 juli iedere dag op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen