Overslaan en naar de inhoud gaan

Mogelijk extra beveiliging bedreigde burgemeester na koop woonwagenkamp

Geplaatst opdonderdag 15 maart 2018 - 14:11

De gemeente Voerendaal bekijkt of de beveiliging rond burgemeester Wil Houben verder moet worden opgeschroefd omdat de gemeente een stuk grond van een voormalige woonwagenlocatie wil aankopen.

De gemeente deed woensdag tijdens een openbare executieverkoop van de Belastingdienst een bieding van 235.000 euro voor het stuk grond aan de Lindelaufer Gewande in Voerendaal, met daarop enkele afgebrande loodsen. De Belastingdienst beslist op korte termijn of ze instemt met het bod.

Autohandel
Tot voor kort stonden op het perceel loodsen en twee chalets, eigendom van twee broers die er een autohandel hadden. Vanwege een jarenlange huurachterstand moesten de chalets op last van de gemeente worden afgebroken en werd het perceel verzegeld. Dit vormde het sluitstuk van een jarenlange ruzie tussen de bewoners en de gemeente.

Afgebrand
Woensdagochtend werd het perceel tijdens een openbare executieverkoop verkocht. In de nacht voorafgaand aan de veiling brandden de loodsen op het terrein door nog onbekende oorzaak af.

Lees ook: Afgebrande loodsen alsnog verkocht: ruim twee ton

Strategisch
De gemeente wil de grond uit tactische overwegingen in bezit krijgen. Wat Voerendaal ermee gaat doen, is nog onduidelijk. Er is op dit moment nog geen uitgewerkt plan voor het perceel. Wel laat de gemeente weten dat het een 'strategische locatie' is bij de entree van het enige bedrijventerrein in Voerendaal en dat het perceel zal worden ontwikkeld tot een plek voor bedrijven. De nabijgelegen gronden zijn al in bezit van de gemeente.

Lees ook: Bedreigde burgervader wil niet wijken voor terreur

Vuurwapen
Nu bekend is geworden dat de gemeente het stuk grond wil aankopen, is dit volgens een woordvoerder van de gemeente reden om mogelijk extra veiligheidsmaatregelen te nemen rond burgemeester Wil Houben. Woensdag werd bekend dat hij onlangs door een man met een bivakmuts is bedreigd met een vuurwapen. De gemeente weet niet wie er achter deze bedreiging zit, maar 'houdt alle mogelijke opties open'.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen