Overslaan en naar de inhoud gaan

Mogelijk extra beveiliging bedreigde burgemeester na koop woonwagenkamp

Geplaatst opdonderdag 15 maart 2018 - 14:11

De gemeente Voerendaal bekijkt of de beveiliging rond burgemeester Wil Houben verder moet worden opgeschroefd omdat de gemeente een stuk grond van een voormalige woonwagenlocatie wil aankopen.

De gemeente deed woensdag tijdens een openbare executieverkoop van de Belastingdienst een bieding van 235.000 euro voor het stuk grond aan de Lindelaufer Gewande in Voerendaal, met daarop enkele afgebrande loodsen. De Belastingdienst beslist op korte termijn of ze instemt met het bod.

Autohandel
Tot voor kort stonden op het perceel loodsen en twee chalets, eigendom van twee broers die er een autohandel hadden. Vanwege een jarenlange huurachterstand moesten de chalets op last van de gemeente worden afgebroken en werd het perceel verzegeld. Dit vormde het sluitstuk van een jarenlange ruzie tussen de bewoners en de gemeente.

Afgebrand
Woensdagochtend werd het perceel tijdens een openbare executieverkoop verkocht. In de nacht voorafgaand aan de veiling brandden de loodsen op het terrein door nog onbekende oorzaak af.

Lees ook: Afgebrande loodsen alsnog verkocht: ruim twee ton

Strategisch
De gemeente wil de grond uit tactische overwegingen in bezit krijgen. Wat Voerendaal ermee gaat doen, is nog onduidelijk. Er is op dit moment nog geen uitgewerkt plan voor het perceel. Wel laat de gemeente weten dat het een 'strategische locatie' is bij de entree van het enige bedrijventerrein in Voerendaal en dat het perceel zal worden ontwikkeld tot een plek voor bedrijven. De nabijgelegen gronden zijn al in bezit van de gemeente.

Lees ook: Bedreigde burgervader wil niet wijken voor terreur

Vuurwapen
Nu bekend is geworden dat de gemeente het stuk grond wil aankopen, is dit volgens een woordvoerder van de gemeente reden om mogelijk extra veiligheidsmaatregelen te nemen rond burgemeester Wil Houben. Woensdag werd bekend dat hij onlangs door een man met een bivakmuts is bedreigd met een vuurwapen. De gemeente weet niet wie er achter deze bedreiging zit, maar 'houdt alle mogelijke opties open'.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Download 't OLS-Spel en schiet mee!
Uitgelicht
Geef ook je team op voor het OLS komende zondag!

Al meer dan honderd jaar is het jaarlijkse Oud Limburgs Schuttersfeest (OLS) een van de grootste culturele evenementen in Limburg. Vanwege de coronacrisis gaat het OLS dit jaar niet door. L1 heeft een alternatief ontwikkeld: schieten via een app.

Dankzij de gratis app kun je zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Mikken op de bölkes, rekening houden met de wind. En hoe is het met de spanning?

Zondagmiddag 5 juli kunnen zestallen via de app tegen elkaar spelen. ‘Echte’ schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs en families kunnen deelnemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app en geef je team op
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen