Overslaan en naar de inhoud gaan

Mogelijk extra beveiliging bedreigde burgemeester na koop woonwagenkamp

Geplaatst opdonderdag 15 maart 2018 - 14:11

De gemeente Voerendaal bekijkt of de beveiliging rond burgemeester Wil Houben verder moet worden opgeschroefd omdat de gemeente een stuk grond van een voormalige woonwagenlocatie wil aankopen.

De gemeente deed woensdag tijdens een openbare executieverkoop van de Belastingdienst een bieding van 235.000 euro voor het stuk grond aan de Lindelaufer Gewande in Voerendaal, met daarop enkele afgebrande loodsen. De Belastingdienst beslist op korte termijn of ze instemt met het bod.

Autohandel
Tot voor kort stonden op het perceel loodsen en twee chalets, eigendom van twee broers die er een autohandel hadden. Vanwege een jarenlange huurachterstand moesten de chalets op last van de gemeente worden afgebroken en werd het perceel verzegeld. Dit vormde het sluitstuk van een jarenlange ruzie tussen de bewoners en de gemeente.

Afgebrand
Woensdagochtend werd het perceel tijdens een openbare executieverkoop verkocht. In de nacht voorafgaand aan de veiling brandden de loodsen op het terrein door nog onbekende oorzaak af.

Lees ook: Afgebrande loodsen alsnog verkocht: ruim twee ton

Strategisch
De gemeente wil de grond uit tactische overwegingen in bezit krijgen. Wat Voerendaal ermee gaat doen, is nog onduidelijk. Er is op dit moment nog geen uitgewerkt plan voor het perceel. Wel laat de gemeente weten dat het een 'strategische locatie' is bij de entree van het enige bedrijventerrein in Voerendaal en dat het perceel zal worden ontwikkeld tot een plek voor bedrijven. De nabijgelegen gronden zijn al in bezit van de gemeente.

Lees ook: Bedreigde burgervader wil niet wijken voor terreur

Vuurwapen
Nu bekend is geworden dat de gemeente het stuk grond wil aankopen, is dit volgens een woordvoerder van de gemeente reden om mogelijk extra veiligheidsmaatregelen te nemen rond burgemeester Wil Houben. Woensdag werd bekend dat hij onlangs door een man met een bivakmuts is bedreigd met een vuurwapen. De gemeente weet niet wie er achter deze bedreiging zit, maar 'houdt alle mogelijke opties open'.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen