Overslaan en naar de inhoud gaan

Mogelijk extra beveiliging bedreigde burgemeester na koop woonwagenkamp

Geplaatst opdonderdag 15 maart 2018 - 14:11

De gemeente Voerendaal bekijkt of de beveiliging rond burgemeester Wil Houben verder moet worden opgeschroefd omdat de gemeente een stuk grond van een voormalige woonwagenlocatie wil aankopen.

De gemeente deed woensdag tijdens een openbare executieverkoop van de Belastingdienst een bieding van 235.000 euro voor het stuk grond aan de Lindelaufer Gewande in Voerendaal, met daarop enkele afgebrande loodsen. De Belastingdienst beslist op korte termijn of ze instemt met het bod.

Autohandel
Tot voor kort stonden op het perceel loodsen en twee chalets, eigendom van twee broers die er een autohandel hadden. Vanwege een jarenlange huurachterstand moesten de chalets op last van de gemeente worden afgebroken en werd het perceel verzegeld. Dit vormde het sluitstuk van een jarenlange ruzie tussen de bewoners en de gemeente.

Afgebrand
Woensdagochtend werd het perceel tijdens een openbare executieverkoop verkocht. In de nacht voorafgaand aan de veiling brandden de loodsen op het terrein door nog onbekende oorzaak af.

Lees ook: Afgebrande loodsen alsnog verkocht: ruim twee ton

Strategisch
De gemeente wil de grond uit tactische overwegingen in bezit krijgen. Wat Voerendaal ermee gaat doen, is nog onduidelijk. Er is op dit moment nog geen uitgewerkt plan voor het perceel. Wel laat de gemeente weten dat het een 'strategische locatie' is bij de entree van het enige bedrijventerrein in Voerendaal en dat het perceel zal worden ontwikkeld tot een plek voor bedrijven. De nabijgelegen gronden zijn al in bezit van de gemeente.

Lees ook: Bedreigde burgervader wil niet wijken voor terreur

Vuurwapen
Nu bekend is geworden dat de gemeente het stuk grond wil aankopen, is dit volgens een woordvoerder van de gemeente reden om mogelijk extra veiligheidsmaatregelen te nemen rond burgemeester Wil Houben. Woensdag werd bekend dat hij onlangs door een man met een bivakmuts is bedreigd met een vuurwapen. De gemeente weet niet wie er achter deze bedreiging zit, maar 'houdt alle mogelijke opties open'.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen