Overslaan en naar de inhoud gaan

Mogelijk explosief op school Roermond blijkt loos alarm

Geplaatst opwoensdag 13 oktober 2021 - 20:28

De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) werd woensdagavond opgeroepen naar Kennis- en Expertise Centrum (KEC) de Donderberg in Roermond. Het bleek loos alarm.

Rond 20:15 ging de EOD het gebouw aan de Kasteel Hillenraedtstraat binnen.

Op school was een blikje met een onbekende stof gevonden. Onderzoek door de EOD wees uit dat het stof ongevaarlijk was.

Geruchten over zwaar vuurwerk
Brandweer en ambulances stonden buiten enige tijd paraat. De omgeving was enige tijd afgezet en omstanders werden op afstand gehouden Er gingen geruchten rond dat het om zwaar vuurwerk zou gaan dat scholieren hadden meegenomen. Dat bleek dus niet waar.

KEC biedt speciaal onderwijs aan voor kinderen en jongeren tot 23 jaar. De school kwam in 2018 in het nieuws toen een gewapende leerling meerdere schoten loste in en rondom het gebouw.

Lees ook: Roermondse schoolschutter voorlopig vrij

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen