Overslaan en naar de inhoud gaan

Mogelijk duizend liter drugsafval gevonden

Geplaatst opdinsdag 2 april 2019 - 11:49

De brandweer heeft dinsdagochtend in Hulsberg mogelijk duizend liter gedumpt afval met gevaarlijke stoffen gevonden. Het gaat vermoedelijk om drugsafval.

De brandweer werd rond 06:45 uur gealarmeerd over de dumping op de Putweg.

Manege
Volgens een woordvoerster van de brandweer werd er een veertigtal vaten van 20 liter en één vat van 200 liter gevonden. Het zou dus om een totale inhoud van duizend liter kunnen gaan. Het afval is gedumpt langs een veldweg nabij een manege. "Op de vaten plakken stickers van bijtende stoffen. Het kan drugsafval zijn", zegt de brandweer tegen L1.

Valkenburg
Na de vondst in Hulsberg kon de brandweer gelijk haar weg vervolgen naar Valkenburg. Iets voor 07:30 uur werd er weer alarm geslagen voor gedumpt afval. Op de Kleine Weg in Valkenburg werden ruim twintig vaten, kleine jerrycans en vuilniszakken gevonden, zegt de brandweer. Ook hierbij wordt drugsafval niet uitgesloten. Of de dumpingen met elkaar te maken hebben, kan de politie niet zeggen.

De gemeente Valkenburg aan de Geul heeft ervoor gezorgd dat al het gedumpte afval is opgeruimd.

NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis. Maandag t/m donderdag 17:00, 18:00 & 22:00 op L1 TV

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen