Overslaan en naar de inhoud gaan

Mogelijk duizend liter drugsafval gevonden

Geplaatst opdinsdag 2 april 2019 - 11:49

De brandweer heeft dinsdagochtend in Hulsberg mogelijk duizend liter gedumpt afval met gevaarlijke stoffen gevonden. Het gaat vermoedelijk om drugsafval.

De brandweer werd rond 06:45 uur gealarmeerd over de dumping op de Putweg.

Manege
Volgens een woordvoerster van de brandweer werd er een veertigtal vaten van 20 liter en één vat van 200 liter gevonden. Het zou dus om een totale inhoud van duizend liter kunnen gaan. Het afval is gedumpt langs een veldweg nabij een manege. "Op de vaten plakken stickers van bijtende stoffen. Het kan drugsafval zijn", zegt de brandweer tegen L1.

Valkenburg
Na de vondst in Hulsberg kon de brandweer gelijk haar weg vervolgen naar Valkenburg. Iets voor 07:30 uur werd er weer alarm geslagen voor gedumpt afval. Op de Kleine Weg in Valkenburg werden ruim twintig vaten, kleine jerrycans en vuilniszakken gevonden, zegt de brandweer. Ook hierbij wordt drugsafval niet uitgesloten. Of de dumpingen met elkaar te maken hebben, kan de politie niet zeggen.

De gemeente Valkenburg aan de Geul heeft ervoor gezorgd dat al het gedumpte afval is opgeruimd.

NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis. Maandag t/m donderdag 17:00, 18:00 & 22:00 op L1 TV

Deel dit bericht via
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een coole airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de coole airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen