Overslaan en naar de inhoud gaan

Mogelijk doorbraak in zaak Andy de Heus

Geplaatst opdonderdag 28 januari 2016 - 6:26

De politie heeft het idee dat ze met het aanhouden van een tweede verdachte in de vermissingszaak van Andy de Heus uit Pey richting een doorbraak gaat, zo laat een persvoorlichter weten.

Waarom hij dat vermoedt, wil de woordvoerder niet toelichten.

Uitgenodigd
Een 55-jarige vrouw uit Sittard werd dinsdagmorgen op het politiebureau in Venlo aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de verdwijning van De Heus. Zij was door rechercheurs uitgenodigd voor een gesprek en toen ze zich aan de balie meldde, werd ze als verdachte aangemerkt en aangehouden. De politie wil niet zeggen in welke relatie zij staat tot De Heus.

Lees ook: Opnieuw aanhouding voor vermissing Andy de Heus

Tweede aanhouding
De vrouw zal nu worden verhoord, waarna justitie beslist of zij zal worden voorgeleid aan de rechter-commissaris. De aanhouding van de Sittardse is de tweede in korte tijd in de vermissingszaak.

Ingelicht
Op 18 januari werd een 52-jarige vrouw uit het Belgische Kinrooi opgepakt voor verhoor, maar zij werd enkele dagen later weer op vrije voeten gesteld. Ze blijft echter wel nog verdachte. De familie van De Heus is ook ingelicht over de nieuwe ontwikkeling.

Lees ook: Lichaam vermiste Andy de Heus niet gevonden bij zoekactie

Veel vragen
De zus van Andy de Heus, Patricia, laat weten dat de gebeurtenissen vooral heel veel vragen oproepen. "We worden door de politie geïnformeerd op het moment dat er iemand wordt opgepakt, maar verder krijgen we ook niets te horen. En daardoor zitten we zelf met veel vragen.We moeten het ook allemaal afwachten, maar het maakt een hoop emoties los."

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?

Dat regelen we voor je. Klik hier

Tijdelijke actie: meld je nu aan en ontvang vier weken lang de digitale krant gratis!

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Opnieuw aanhouding voor vermissing Andy de Heus
Politie heeft verdachte in zaak-De Heus op de korrel
Vrouw vrijgelaten in zaak Andy de Heus
Vrouw opgepakt in vermissingszaak Andy de Heus
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV