Overslaan en naar de inhoud gaan

Mogelijk doorbraak in zaak Andy de Heus

Geplaatst opdonderdag 28 januari 2016 - 6:26

De politie heeft het idee dat ze met het aanhouden van een tweede verdachte in de vermissingszaak van Andy de Heus uit Pey richting een doorbraak gaat, zo laat een persvoorlichter weten.

Waarom hij dat vermoedt, wil de woordvoerder niet toelichten.

Uitgenodigd
Een 55-jarige vrouw uit Sittard werd dinsdagmorgen op het politiebureau in Venlo aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de verdwijning van De Heus. Zij was door rechercheurs uitgenodigd voor een gesprek en toen ze zich aan de balie meldde, werd ze als verdachte aangemerkt en aangehouden. De politie wil niet zeggen in welke relatie zij staat tot De Heus.

Lees ook: Opnieuw aanhouding voor vermissing Andy de Heus

Tweede aanhouding
De vrouw zal nu worden verhoord, waarna justitie beslist of zij zal worden voorgeleid aan de rechter-commissaris. De aanhouding van de Sittardse is de tweede in korte tijd in de vermissingszaak.

Ingelicht
Op 18 januari werd een 52-jarige vrouw uit het Belgische Kinrooi opgepakt voor verhoor, maar zij werd enkele dagen later weer op vrije voeten gesteld. Ze blijft echter wel nog verdachte. De familie van De Heus is ook ingelicht over de nieuwe ontwikkeling.

Lees ook: Lichaam vermiste Andy de Heus niet gevonden bij zoekactie

Veel vragen
De zus van Andy de Heus, Patricia, laat weten dat de gebeurtenissen vooral heel veel vragen oproepen. "We worden door de politie geïnformeerd op het moment dat er iemand wordt opgepakt, maar verder krijgen we ook niets te horen. En daardoor zitten we zelf met veel vragen.We moeten het ook allemaal afwachten, maar het maakt een hoop emoties los."

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?

Dat regelen we voor je. Klik hier

Tijdelijke actie: meld je nu aan en ontvang vier weken lang de digitale krant gratis!

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Opnieuw aanhouding voor vermissing Andy de Heus
Politie heeft verdachte in zaak-De Heus op de korrel
Vrouw vrijgelaten in zaak Andy de Heus
Verdachte in vermissingszaak Andy de Heus weer vrijgelaten
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen