Overslaan en naar de inhoud gaan

Mogelijk deze week toch natuurijsmarathon in Venlo

Geplaatst opmaandag 23 januari 2017 - 8:25

Als de vorst aanhoudt, wordt er donderdagmorgen een Gewestelijk Kampioenschap Marathon Natuurijs verreden op het Zwart Water bij Venlo.

De Recreatieve Schaatsvereniging Noord Limburg wil samen met de Gewestelijk Marathoncommissie van de KNSB-Zuid de marathon organiseren.

Unieke belevenis
RSNL houdt al dagen het water in het natuurgebied Zwart Water tussen Venlo en Velden in de gaten. "Het zou een unieke belevenis zijn als wij dit konden organiseren", zeggen de organisatoren. "Uiteraard zijn wij afhankelijk van de temperatuur en de vorst in de nacht. Het ijs moet nog wat aangroeien. Als het betrouwbaar genoeg is, nemen we uiterlijk dinsdag de beslissing."

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Deze ramp in Limburg raakt ons allemaal. Doneer nu en draag uw steentje bij!

Het Nationaal Rampenfonds heeft het bankrekeningnummer 777 opengesteld voor particulieren, bedrijven en instellingen die willen bijdragen aan de door de overstromingsramp getroffen gebieden in Zuid-Limburg.

Vanuit de landelijke overheid is al duidelijk gemaakt dat bij de leniging van de nood een belangrijke rol voor de rijksoverheid is weggelegd. Veel schade aan huizen en bedrijven is door verzekeringen gedekt. Maar er blijven ook noden over die niet uit andere bronnen gedekt worden. En juist voor die initiatieven wil het Nationaal Rampenfonds een financier zijn.

Bekijk hier wat u kunt doen

Gerelateerde berichten

Het is zover: er mag geschaatst worden in Limburg
IJsmeester De Banen: 'Het moet harder gaan vriezen'
schaatsen natuurijs (19 nov 2020)
Natuurijs wordt dikker: tips om veilig te schaatsen
Schaatsenslijper Jan Verbunt uit Velden maakt ijzers messcherp voor schaatsvereniging (08-02-2021)
Alleen met messcherpe ijzers het natuurijs op
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen