Overslaan en naar de inhoud gaan

Mogelijk breder fietspad voor overtocht praalwagens

Geplaatst opzaterdag 24 december 2016 - 10:18

Rijkswaterstaat gaat onderzoeken of het mogelijk is om een zogenoemde 'langzaam verkeerverbinding' tussen Stein en Maasmechelen te realiseren, speciaal voor carnavalisten die meetrekken met halfvasten-optochten in België.

Dat is de uitkomst van een overleg tussen actiegroep #A76gate, Rijkswaterstaat, gemeente Stein, Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW) en de provincie Limburg, zo schrijft de actiegroep op Facebook.

Overtocht
#A76gate wil de overtocht van praalwagens over de snelweg A76/E314 naar België mogelijk mogelijk maken. Ze streven naar een constructieve en veilige oplossing. Woordvoerder van het initiatief Ron de Rooy laat weten dat Rijkswaterstaat gaat kijken of de fietspaden die langs de snelweg liggen verbreed kunnen worden. "Zij spreken daarbij van een langzaam verkeerverbinding", zegt De Rooy. "In Maasbracht ligt al een dergelijke verbinding. Speciaal voor tractoren die aan de andere kant van de Maas moeten zijn."

Auto's tellen
Volgens De
Rooy is het een stap in de goede richting dat Rijkswaterstaat de verbreding wil onderzoeken. "Dat zou natuurlijk perfect zijn voor de overtocht. Maar ook wij blijven zoeken naar goede alternatieven", zo zegt hij. Eerder telde de actiegroep ook al auto's die op rustige momenten gebruik maken van de snelweg. Dit om te kijken of het mogelijk was dat de carnavalisten op een rustige zondagochtend rit naar België konden maken.

Lees ook: Minister wil oplossing voor carnavalswagens over snelweg

Omweg
De actiegroep vroeg eerder opnieuw een ontheffing aan om de overtocht van praalwagens, die meetrekken in Belgische optochten toch mogelijk te maken. Dit omdat Rijkswaterstaat vorig jaar liet weten dat er absoluut geen carnavalswagens op de snelweg mogen rijden. Dit na uitvoerige gesprekken tussen Rijkswaterstaat, carnavalisten, politie en de gemeenten Stein en Maasmechelen. Als alternatief werd een route (ruim 40 kilometer) via binnenwegen geboden.

Commotie
Twee jaar geleden ontstond onder carnavalisten in Nederlands Limburg commotie, nadat duidelijk werd dat zij van Rijkswaterstaat niet via de snelweg naar halfvastenoptochten mochten gaan. Een rit met de langzame wagens over de snelweg zou te gevaarlijk zijn. Dat terwijl de wagens al diverse jaren via de snelweg naar de optochten in Maasmechelen en Kotem trokken.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Jouw videoboodschap op L1 TV.

Stuur je zelfgemaakte video via Whatsapp naar 06 44 76 71 57.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Carnavalisten vragen ontheffing aan voor halfvasten-stoet
Carnavalisten gaan verkeer tellen op A76
Belgische politie begeleidt praalwagens naar halfvasten
Carnavalisten dienen WOB-verzoek in bij Rijkswaterstaat
Overzicht
Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Uitgelicht
Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV

Wie wil jij een hart onder de riem steken? Stuur je filmpje naar L1 TV via Whatsapp naar 06 44 76 71 57.

De videoboodschappen worden gedurende de hele dag op L1 TV uitgezonden.

Voor je opa, oma, familie of vrienden...
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
AvondGasten: corona in Limburg
Uitgelicht
AvondGasten: corona in Limburg

L1 gaat in samenwerking met Zuyderland en andere Limburgse zorginstellingen een extra programma uitzenden waarbij we ingaan op vragen rond het coronavirus.

Er zullen medische experts aanschuiven antwoord geven op de belangrijkste zaken in de bestrijding van het virus. Daarbij geven ze ook preventietips, lichten ze maatregelen toe in hun eigen instellingen en beantwoorden ze de belangrijkste vragen van de kijkers.

Iedere avond om 18:00 op L1 TV, met een herhaling om 21:00.

Stel hier je vraag over corona
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen