Overslaan en naar de inhoud gaan

Mogelijk asbest vrijgekomen bij brand op camping Echt

Geplaatst opzondag 20 september 2020 - 8:22

Bij een brand in het receptiegebouw van camping Marisheem in Echt is mogelijk asbest vrijgekomen.

De hoofdingang van de camping is daarom afgesloten. Eerst moet onderzocht worden of er daadwerkelijk asbest is vrijgekomen. Dat gebeurt door een gespecialiseerd bedrijf.

Geen gewonden
De brand aan de Brugweg in Pey-Echt begon even voor 6:30 uur in het appartement boven de receptie. De twee bewoners ontdekten de brand, en brachten zichzelf in veiligheid. Niemand is gewond geraakt.

Vermoeden van asbest
De dakplaten van het gebouw sprongen kapot door de hitte. Dat materiaal ligt nu in de omgeving van het gebouw. Totdat duidelijk is of het daadwerkelijk om asbest gaat, blijft de ingang van de camping dicht. De gasten gebruiken tijdelijk twee andere ingangen. Omdat de omgeving van de receptie is afgezet, kan niet onderzocht worden waardoor de brand is ontstaan.

Mocht er inderdaad asbest zijn vrijgekomen bij de brand, dan gaat het opruimen nog enige tijd duren.

Veel rook
Bij de brand zondagochtend ontstond veel rook. Omwonenden die daar last van hadden, werd geadviseerd deuren en ramen dicht te houden. Rond 7:45 uur was de brand onder controle. Maar de brandweer heeft nog enige tijd nodig voor het nablussen.

Tour de L1mbourg iedere dag om 18:30 live vanuit een andere Limburgse gemeente. Bekijk hier alle locaties.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen