Overslaan en naar de inhoud gaan

Moet Weert zich opmaken voor een rattenplaag?

Geplaatst opvrijdag 31 maart 2017 - 7:11

De gemeente Weert kapte onlangs een aantal fruitbomen om de zwarte rat te bestrijden. Maar lost dat het rattenprobleem wel op nu er duizenden nieuwe bomen zijn uitgedeeld?

Op veel plekken in Weert worden nu nieuwe fruitbomen geplant na een uitdeelactie van de gemeente, die twee weken geleden van start ging.

Plukken of opruimen
De bomen zelf zorgen niet voor problemen, maar het fruit wat eruit valt wel. Juist daar komt de zwarte rat op af. Wethouder Geert
Gabriëls zegt tegen De Limburger dat het daarom van groot belang is dat het fruit geplukt wordt. En mocht er onverhoopt toch fruit op de grond terechtkomen, dan moet het per direct worden opgeruimd.

Alle bomen kappen
De gemeente weet inmiddels waartoe de zwarte rat in staat is. Zo werd kerkdorp Laar onlangs overspoeld door de knaagdieren. Ook hier kwamen de beestjes op het fruit af. De gemeente zag geen andere mogelijkheid dan alle bomen hier te kappen.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Brute rattenval tegen knaagdierenoverlast Geleen
Gemeente Sittard-Geleen gaat brute rattenval vaker inzetten
Provincie wil van ratten af
Delen van Valkenburg geteisterd door rattenplaag
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen