Grenscontrole controle België Withuisveld (27 mrt 2020)

Mobiele controles in plaats van grensposten Voerstreek

De Belgische politie controleert vanaf maandag niet meer bij de grensovergang tussen Limburg en het Belgische De Plank en Withuis. Er worden wel nog mobiele controles uitgevoerd.

Politie onderschept 200 gram heroïne aan grens Eijsden

De Belgische politie heeft woensdagmiddag vier mannen opgepakt, die met 200 gram heroïne in hun auto over de A2 bij Eijsden België binnenreden.

Nog steeds geen trein naar Luik door noodweer België

Tussen Maastricht en Luik rijden nog steeds geen treinen, als gevolg van het noodweer dat vrijdag flink huishield aan de Belgische kant van de grens.

Doorrijden na dodelijk ongeluk: politie pakt verdachte op

De Belgische politie heeft een verdachte opgepakt voor het dodelijk ongeval van maandagavond in Moelingen, net over de grens bij Eijsden.

Dodelijk ongeluk net over de grens, dader op de vlucht

Bij een ongeluk in Moelingen - net over de grens bij Eijsden - is maandagavond een man overleden. De bestuurder zou na de aanrijding op de vlucht zijn geslagen.

Voettocht naar Wittem voor slachtoffer kermis Moelingen

Vanuit de Belgische Voerstreek wordt zondag een voettocht naar Wittem gehouden voor het slachtoffer van de kermisruzie in het dorp Moelingen.

Bezoeker slaat organisatielid in coma op kermis Moelingen

Op de kermis in het Belgische Moelingen, net over de grens bij Eijsden, is iemand van de organisatie in coma geslagen door een bezoeker.

Eijsden-Margraten vecht tegen windmolens Moelingen

De gemeente Eijsden- Margraten maakt bezwaar tegen de bouw van drie windmolens op de grens bij Moelingen. Het college van B enW wil van buurgemeente Voeren eerst duidelijkheid over de effecten daarvan.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV