Overslaan en naar de inhoud gaan

Moeilijke taak voor handbaldoelman Bram Kleijkers

Geplaatst opvrijdag 1 oktober 2021 - 16:36

Doelman Bram Kleijkers heeft bij handbalclub Lions de moeilijke taak om de vorig seizoen gestopte Luuk Hoiting te doen vergeten. De handbalkeeper besloot op het einde van vorig seizoen te stoppen. Kleijkers is zijn opvolger in Sittard.

De handballers van Lions en Bevo spelen zaterdag in de Bene-league tegen elkaar. Het is voor Kleijkers de eerste derby sinds hij begin dit seizoen de eerste doelman in Sittard is geworden.

Begonnen bij Gemini
Voormalig doelman Luuk Hoiting is tegenwoordig de keeperstrainer van Kleijkers. De 22-jarige sluitpost begon zijn carrière bij handbalclub Gemini in Voerendaal. Via Sittardia kwam hij onder de lat bij Lions.

Video L1

Talent
Keeperstrainer Hoiting zag tijdens zijn eigen carrière al het talent van Kleijkers. De afgelopen seizoenen zat de jonge doelman al samen met Hoiting bij de selectie van de Sittardse ploeg. Tegenwoordig heeft Hoiting hem als keeperstrainer onder zijn hoede.

Valkuilen
De voormalige doelman kent de valkuilen waarmee jonge keepers mee te maken krijgen. "De ene week staan ze heel goed te keepen, terwijl de andere week alle ballen erin vliegen. Het is de bedoeling om er aan te werken om die wisselende curve om te buigen naar een stabiele lijn", legt Hoiting uit.

Moeizaam begin Bevo
Voor Bevo gaat het een moeilijke klus worden om in Sittard de eerste punten van dit seizoen binnen te halen. De handballers uit Panningen verloren tot nu toe alle wedstrijden in de BENE-League. Vorig weekend verloor de ploeg van trainer Jo Smeets met ruime cijfers van koploper Achilles Bocholt (37-26).

Lions nog niet verloren
Voor Lions loopt het seizoen tot nu toe voortvarend. Alleen tegen het Belgische Visé werd er in de laatste wedstrijd gelijke gespeeld (28-28). De overige wedstrijden werden tot nu toe gewonnen. De Sittardse ploeg staat op dit moment tweede in de BENE-League.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen