Overslaan en naar de inhoud gaan

Moeilijke taak voor handbaldoelman Bram Kleijkers

Geplaatst opvrijdag 1 oktober 2021 - 16:36

Doelman Bram Kleijkers heeft bij handbalclub Lions de moeilijke taak om de vorig seizoen gestopte Luuk Hoiting te doen vergeten. De handbalkeeper besloot op het einde van vorig seizoen te stoppen. Kleijkers is zijn opvolger in Sittard.

De handballers van Lions en Bevo spelen zaterdag in de Bene-league tegen elkaar. Het is voor Kleijkers de eerste derby sinds hij begin dit seizoen de eerste doelman in Sittard is geworden.

Begonnen bij Gemini
Voormalig doelman Luuk Hoiting is tegenwoordig de keeperstrainer van Kleijkers. De 22-jarige sluitpost begon zijn carrière bij handbalclub Gemini in Voerendaal. Via Sittardia kwam hij onder de lat bij Lions.

Video L1

Talent
Keeperstrainer Hoiting zag tijdens zijn eigen carrière al het talent van Kleijkers. De afgelopen seizoenen zat de jonge doelman al samen met Hoiting bij de selectie van de Sittardse ploeg. Tegenwoordig heeft Hoiting hem als keeperstrainer onder zijn hoede.

Valkuilen
De voormalige doelman kent de valkuilen waarmee jonge keepers mee te maken krijgen. "De ene week staan ze heel goed te keepen, terwijl de andere week alle ballen erin vliegen. Het is de bedoeling om er aan te werken om die wisselende curve om te buigen naar een stabiele lijn", legt Hoiting uit.

Moeizaam begin Bevo
Voor Bevo gaat het een moeilijke klus worden om in Sittard de eerste punten van dit seizoen binnen te halen. De handballers uit Panningen verloren tot nu toe alle wedstrijden in de BENE-League. Vorig weekend verloor de ploeg van trainer Jo Smeets met ruime cijfers van koploper Achilles Bocholt (37-26).

Lions nog niet verloren
Voor Lions loopt het seizoen tot nu toe voortvarend. Alleen tegen het Belgische Visé werd er in de laatste wedstrijd gelijke gespeeld (28-28). De overige wedstrijden werden tot nu toe gewonnen. De Sittardse ploeg staat op dit moment tweede in de BENE-League.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen