Overslaan en naar de inhoud gaan

Moeilijke mooie mannen-keuze voor Leontien van Moorsel

Geplaatst opmaandag 10 april 2017 - 17:18

"Ik heb een wereldjob", zegt koersdirectrice Leontien van Moorsel van de Amstel Gold Race voor vrouwen. Ze heeft de keuze uit 15.000 mannen mannen die kandidaat zijn om rondemister te worden.

Amstel deed vorige week een oproep aan mannen om de vrouwelijke winnaars van de Ladies Edition komende zondag te feliciteren en te kussen. De animo blijkt gigantisch.

Lees ook: Knappe mannen melden zich bij bosjes als rondemister

Ronde-boys
Je zou zeggen dat een koersdirecteur bezig is met hele andere dingen in aanloop naar de Amstel Gold Race. "Maar dit is wel heel belangrijk!" grapt Van Moorsel. "Ik heb tegen Leo van Vliet gezegd dat hij de rest van de organisatie maar moet doen, dan doe ik de ronde-boys."

Audio: Leontien van Moorsel bij Dennis & Tim op L1 Radio.

Eisen
De wielrensters hebben een oproep gedaan omdat zij vonden dat het tijd wordt voor een rondemister. De dames vinden dat de man 'gesoigneerd moet zijn, een lekker kontje moet hebben en een sixpack'. "Ze hebben nogal wat eisen," zegt Van Moorsel. "Ik heb ze nog gezegd, het gaat niet alleen om de buitenkant, het innerlijk is ook belangrijk. Maar dat vonden zij volgens mij niet."

Jonge god
Van Moorsel vindt het initiatief erg leuk. "Met alle respect voor de burgemeesters en wethouders die de vrouwen normaal feliciteren, maar dan staan er mannen van in de 50. Dan denken die meiden ook: heb ik daar nou zo hard voor gefietst? Dan liever een jonge god met een bosje bloemen!"

Mannen die denken dat ze in aanmerking komen, kunnen zich tot dinsdagmiddag opgeven. Woensdag wordt er uit de vele duizenden inzendingen een keuze gemaakt.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Gerelateerde berichten

Leontien van Moorsel koersdirecteur Gold Race voor vrouwen
Westra: Amstel Gold Race niet in gevaar
Regisseur Amstel Gold Race: 'Live beelden vanaf fiets'
ANP
Koersdirecteur Leo van Vliet ontvangt de Boucckh
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten
Advertentie
Rousseau geeft Kerstchocolade weg aan bedrijven en verenigingen
Rousseau geeft Kerstchocolade weg aan bedrijven en verenigingen

Meest gelezen