Overslaan en naar de inhoud gaan

'Moederdas verstoot jongen na vangst Roermond'

Geplaatst opzondag 21 februari 2021 - 18:34

De moederdas die is weggevangen in Roermond, wil niks meer te maken hebben met haar twee jongen.

De moeder is zaterdag met de kleine dassen gevangen in de dassenburcht, die weg moet om plaats te maken voor woningbouw. Maar omdat de jongen door mensenhanden zijn bezoedeld, heeft het moederdier haar jongen verstoten.

Uitgegraven
In eerste instantie ging de provincie, die over het wildbeheer gaat, er nog van uit dat er alleen een koppel dassen in de Roermondse burcht leefde. Nadat zaterdag de moederdas was weggevangen, kwamen de jongen bij het uitgraven van de burcht aan het licht.

Opvang
De dieren zijn op dit moment ondergebracht bij een dierenopvangcentrum in het Belgische Opglabbeek. Het was in eerste instantie de bedoeling dat de dieren in Vlodrop weer worden uitgezet, maar eerst moet onderzocht worden of er zeker geen dassen in de buurt zijn. Is dat het geval dan kunnen de dassen daar worden uitgezet. Mochten er wel dassen in de buurt zijn dan is nog onduidelijk wat de provincie dan gaat doen.

Lees ook: Provincie neemt nieuwe locatie dassen onder de loep

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen