Overslaan en naar de inhoud gaan

Moederbedrijf Huize de Berg failliet verklaard

Geplaatst opwoensdag 19 juni 2019 - 16:03

Allerlei Gastvrij, waar onder andere zorgklooster Huize de Berg in Heerlen onder valt, is failliet verklaard.

Medewerkers Huize de Berg hebben woensdag een brief gekregen waarin staat dat de curator aan het werk gaat met het faillissement.

45 zusters
Vorige week voerden de werknemers nog actie tegen de directie. Met spandoeken en een petitie vroegen ze om aandacht en een oplossing voor hun situatie. Het personeel krijgt sinds mei geen salaris of vakantiegeld meer. Een deel van de medewerkers komt hierdoor in financiële problemen.

Langslepend conflict
De directie van Huize de Berg is vorig jaar overgestapt van een stichting naar een commerciële exploitant, zorgconsortium Blueprint Group. Die beheert verschillende bedrijven, waaronder Allerlei Gastvrij. De zorg-cao werd daarbij omgezet in een horeca-cao. Dat was volgens het personeel het begin van het langslepend conflict.

In het klooster wonen op dit moment nog 45 zusters van de congregatie Kleine Zusters van de Heilige Joseph gesticht in 1872. Wat er met het personeel en de zusters gaat gebeuren is op dit moment nog niet bekend.

Lees ook: Personeel Huize de Berg voert actie: sfeer steeds grimmiger

Mijn Limburgs Hart zamelt geld in voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg. Steun de actie.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen