Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Moeder Verstappen vindt opkomst 'bittere teleurstelling'

Geplaatst opdinsdag 20 maart 2018 - 7:34

Berthie Verstappen noemt de opkomst van het DNA-verwantschapsonderzoek naar de dood van haar zoon Nicky een 'bittere teleurstelling'.

Dit zegt de moeder tegen De Telegraaf. Er werden 21.500 mannen opgeroepen, waarvan er in drie weken tijd 14.049 kwamen opdagen.

Pijnlijk
"Ik kan niet anders zeggen dan dat het me heel erg tegenvalt", zegt
Berthie tegen de krant. "Ik had echt wel gehoopt dat 80 procent zou meewerken. Ik vind het echt heel erg pijnlijk. Het voelt als een mokerslag. Zeker als je weet dat in de zaak-Vaatstra meer dan 90 procent is op komen dagen en hier maar 65 procent. En waarschijnlijk ligt dat aantal nog lager, want er zijn ook veel mannen gekomen zonder dat ze een oproep hebben gekregen."

Parkstad
Verstappen heeft geen idee waarom er zo weinig mannen zijn komen opdagen. "Hier in Heibloem was de opkomst goed. Het zit echt in de
Parkstad. Daar hebben mensen het af laten weten. Waarom weet ik echt niet. Ja, ik weet dat er mensen zijn die bang zijn dat het DNA ook voor andere zaken gebruikt zal worden. Tegen die mensen zou ik zeggen: ik hoop niet dat je ooit in de omstandigheden komt dat je hulp van anderen nodig hebt", zegt ze tegen de krant.

Lees ook: DNA-onderzoek Nicky Verstappen: totale opkomst 65 procent

1998
Er waren 17.500 mannen opgeroepen in Brunssum, Heerlen, Landgraaf en omgeving en in Heibloem, het dorp waar Nicky woonde. Nog eens 4000 mannen die in 1998 in de buurt van de Brunssummerheide woonden, kregen ook een oproep. Naast de opgeroepen mannen zijn er ook nog mensen die zichzelf hebben gemeld om mee te doen aan het onderzoek.

Laatste strohalm
Nicky Verstappen verdween in 1998 op elfjarige leeftijd tijdens een zomerkamp. Een dag na zijn vermissing werd hij dood gevonden. Na twintig jaar is er nog altijd geen dader gepakt en blijft de dood van de jongen met vraagtekens omhuld. Het DNA-onderzoek wordt gezien als laatste strohalm om tot een oplossing te komen in de zaak.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Juich Tom naar de gele trui!

Tom Dumoulin is volop in de race voor een top klassering in de Tour de France. Hij kan dus alle steun gebruiken en daarom laten we weer zien dat we echte Dumoulisten zijn!

Laat zien dat je Tom steunt. Verander je profielfoto op social media en schreeuw Tom naar voren! Op Facebook hebben we weer een mooi kadertje gemaakt dat jouw profielfoto in een keer geel laat kleuren.

Verander ook je profielfoto
Uitgelicht
Tour de L1mbourg iedere dag op L1 TV

Limburg is dé wielerprovincie van Nederland. En ook de mooiste provincie. Dat gaan we combineren tijdens de Tour de France. We gaan dan de provincie in met Tour de L1mbourg. Iedere dag is er vanaf 17:50 uur een sfeervol wielerprogramma vanuit een andere Limburgse plaats te zien, live op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Ontdek Limburg van Boven

Bekijk onze prachtige provincie vanuit de lucht. In Limburg van Boven vliegen we dagelijks boven de mooiste plekjes van Limburg.

Van maandag t/m donderdag om 18:50, 19:50 en 21:50 op L1 TV.

Bekijk hier alle afleveringen online

Meest gelezen