Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Moeder Verstappen vindt opkomst 'bittere teleurstelling'

Geplaatst opdinsdag 20 maart 2018 - 7:34

Berthie Verstappen noemt de opkomst van het DNA-verwantschapsonderzoek naar de dood van haar zoon Nicky een 'bittere teleurstelling'.

Dit zegt de moeder tegen De Telegraaf. Er werden 21.500 mannen opgeroepen, waarvan er in drie weken tijd 14.049 kwamen opdagen.

Pijnlijk
"Ik kan niet anders zeggen dan dat het me heel erg tegenvalt", zegt
Berthie tegen de krant. "Ik had echt wel gehoopt dat 80 procent zou meewerken. Ik vind het echt heel erg pijnlijk. Het voelt als een mokerslag. Zeker als je weet dat in de zaak-Vaatstra meer dan 90 procent is op komen dagen en hier maar 65 procent. En waarschijnlijk ligt dat aantal nog lager, want er zijn ook veel mannen gekomen zonder dat ze een oproep hebben gekregen."

Parkstad
Verstappen heeft geen idee waarom er zo weinig mannen zijn komen opdagen. "Hier in Heibloem was de opkomst goed. Het zit echt in de
Parkstad. Daar hebben mensen het af laten weten. Waarom weet ik echt niet. Ja, ik weet dat er mensen zijn die bang zijn dat het DNA ook voor andere zaken gebruikt zal worden. Tegen die mensen zou ik zeggen: ik hoop niet dat je ooit in de omstandigheden komt dat je hulp van anderen nodig hebt", zegt ze tegen de krant.

Lees ook: DNA-onderzoek Nicky Verstappen: totale opkomst 65 procent

1998
Er waren 17.500 mannen opgeroepen in Brunssum, Heerlen, Landgraaf en omgeving en in Heibloem, het dorp waar Nicky woonde. Nog eens 4000 mannen die in 1998 in de buurt van de Brunssummerheide woonden, kregen ook een oproep. Naast de opgeroepen mannen zijn er ook nog mensen die zichzelf hebben gemeld om mee te doen aan het onderzoek.

Laatste strohalm
Nicky Verstappen verdween in 1998 op elfjarige leeftijd tijdens een zomerkamp. Een dag na zijn vermissing werd hij dood gevonden. Na twintig jaar is er nog altijd geen dader gepakt en blijft de dood van de jongen met vraagtekens omhuld. Het DNA-onderzoek wordt gezien als laatste strohalm om tot een oplossing te komen in de zaak.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Stem op je favoriete Vastelaovesgezicht

We zoeken weer een nieuw gezicht voor het nieuwe vastelaovesseizoen! Wie o wie wordt het nieuwe gezicht van de Vastelaovend? Er zijn 8 finalisten!

Als hét L11 Alaaf Vastelaovesgezicht van 2019 ben je te zien tijdens het hele vastelaovesseizoen. Dat kan zijn op L1 TV, op de website, op onze Facebookpagina of bij nog andere uitingen. We maken een mooie, professionele foto van je die hiervoor gebruikt wordt.

Stem op je favoriet
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Met trots presenteert L1 haar nieuwste tv-programma: L1mburg Centraal. Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Fabienne Nijsten, Kirsten Paulus, Sander Kleikers en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen