Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Moeder Verstappen vindt opkomst 'bittere teleurstelling'

Geplaatst opdinsdag 20 maart 2018 - 7:34

Berthie Verstappen noemt de opkomst van het DNA-verwantschapsonderzoek naar de dood van haar zoon Nicky een 'bittere teleurstelling'.

Dit zegt de moeder tegen De Telegraaf. Er werden 21.500 mannen opgeroepen, waarvan er in drie weken tijd 14.049 kwamen opdagen.

Pijnlijk
"Ik kan niet anders zeggen dan dat het me heel erg tegenvalt", zegt
Berthie tegen de krant. "Ik had echt wel gehoopt dat 80 procent zou meewerken. Ik vind het echt heel erg pijnlijk. Het voelt als een mokerslag. Zeker als je weet dat in de zaak-Vaatstra meer dan 90 procent is op komen dagen en hier maar 65 procent. En waarschijnlijk ligt dat aantal nog lager, want er zijn ook veel mannen gekomen zonder dat ze een oproep hebben gekregen."

Parkstad
Verstappen heeft geen idee waarom er zo weinig mannen zijn komen opdagen. "Hier in Heibloem was de opkomst goed. Het zit echt in de
Parkstad. Daar hebben mensen het af laten weten. Waarom weet ik echt niet. Ja, ik weet dat er mensen zijn die bang zijn dat het DNA ook voor andere zaken gebruikt zal worden. Tegen die mensen zou ik zeggen: ik hoop niet dat je ooit in de omstandigheden komt dat je hulp van anderen nodig hebt", zegt ze tegen de krant.

Lees ook: DNA-onderzoek Nicky Verstappen: totale opkomst 65 procent

1998
Er waren 17.500 mannen opgeroepen in Brunssum, Heerlen, Landgraaf en omgeving en in Heibloem, het dorp waar Nicky woonde. Nog eens 4000 mannen die in 1998 in de buurt van de Brunssummerheide woonden, kregen ook een oproep. Naast de opgeroepen mannen zijn er ook nog mensen die zichzelf hebben gemeld om mee te doen aan het onderzoek.

Laatste strohalm
Nicky Verstappen verdween in 1998 op elfjarige leeftijd tijdens een zomerkamp. Een dag na zijn vermissing werd hij dood gevonden. Na twintig jaar is er nog altijd geen dader gepakt en blijft de dood van de jongen met vraagtekens omhuld. Het DNA-onderzoek wordt gezien als laatste strohalm om tot een oplossing te komen in de zaak.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Limburgse kandidaten gezocht!

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

Binnenkort te zien op L1 TV.

Geef je op als kandidaat voor Kwizzele!
Uitgelicht
Volg de Halve Finales LVK bij L1

Wie wordt de opvolger van Spik & Span? 60 liedjes zijn doorgedrongen tot de halve finales van het 43ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer. Deze strijden in 3 halve finales in de Muziekgieterij om een finaleplek. Uiteraard beleef je het LVK weer bij L1. Iedere vrijdag om 18:00 op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. Op zaterdag om 13:00 wordt de halve finale herhaald.

Bekijk hier de liedjes van het LVK
Uitgelicht
Januari buuttemaand op L1.nl

Elke dag nieuwe buut om 11.11 uur op L1.nl.

De regionale omroep L1 heeft een enorm rijk archief met radio- en tv-opnames van Limburgse buuttereedners. In de aanloop naar vastelaovend wordt dit genre extra in het zonnetje gezet op L1.nl.

Bekijk hier de buut van de dag
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen