Overslaan en naar de inhoud gaan

Moeder speldt vertrekkend Statenlid Rudy Tegels lintje op

Geplaatst opmaandag 29 juni 2020 - 22:20

CDA-Statenlid Rudy Tegels is bij zijn afscheid van het Limburgs Parlement op een bijzondere manier onderscheiden.

Hij werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau en kreeg het lintje opgespeld door zijn moeder.

Coronaproof
Normaal doet gouverneur Theo Bovens dat, maar die mocht dat dit keer niet vanwege de anderhalve meter-maatregel. Vandaar dat hij de aanwezige ouders van Tegels verzocht om de onderscheiding uit te reiken en op de revers van hun zoon te spelden.

Horst aan de Maas
Rudy Tegels vertrekt als Statenlid omdat hij sinds begin februari wethouder is in Horst aan de Maas. Tegels kwam in 2015 in het Limburgs Parlement. In 2019 werd hij herkozen. Eerder was hij vanaf 2006 raadslid. Eerst in de voormalige gemeente Sevenum, vanaf 2010 in de nieuwe fusiegemeente Horst aan de Maas. Daar was hij tevens fractievoorzitter.

Lees ook: Rudy Tegels nieuwe wethouder Horst aan de Maas

In 2015 verruilde hij de gemeentepolitiek voor de provinciale politiek. Hij voerde toen campagne onder het motto Breng Tegels naar Maastricht. Gouverneur Bovens omschreef Tegels als iemand die diep verweven is in de haarvaten van Horst aan de Maas en omgeving. "Daarom snap ik best dat je deze kans om wethouder te worden met beide handen hebt aangegrepen", aldus Bovens.

Opvolger Aissa Meziani
Als opvolger van Tegels werd Aissa Meziani geïnstalleerd. Hij zit sinds 2006 in de gemeenteraad van Venlo voor het CDA. Dat blijft hij ook: Meziani gaat zijn raadslidmaatschap combineren met zijn nieuwe functie in het Limburgs Parlement.

Aissa Meziani (29 jun 2020)
Foto: Jean van Hoof

Het OLS gaat door! Download de gratis app en schiet 5 juli mee met je eigen team.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen