Overslaan en naar de inhoud gaan

Moeder speldt vertrekkend Statenlid Rudy Tegels lintje op

Geplaatst opmaandag 29 juni 2020 - 22:20

CDA-Statenlid Rudy Tegels is bij zijn afscheid van het Limburgs Parlement op een bijzondere manier onderscheiden.

Hij werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau en kreeg het lintje opgespeld door zijn moeder.

Coronaproof
Normaal doet gouverneur Theo Bovens dat, maar die mocht dat dit keer niet vanwege de anderhalve meter-maatregel. Vandaar dat hij de aanwezige ouders van Tegels verzocht om de onderscheiding uit te reiken en op de revers van hun zoon te spelden.

Horst aan de Maas
Rudy Tegels vertrekt als Statenlid omdat hij sinds begin februari wethouder is in Horst aan de Maas. Tegels kwam in 2015 in het Limburgs Parlement. In 2019 werd hij herkozen. Eerder was hij vanaf 2006 raadslid. Eerst in de voormalige gemeente Sevenum, vanaf 2010 in de nieuwe fusiegemeente Horst aan de Maas. Daar was hij tevens fractievoorzitter.

Lees ook: Rudy Tegels nieuwe wethouder Horst aan de Maas

In 2015 verruilde hij de gemeentepolitiek voor de provinciale politiek. Hij voerde toen campagne onder het motto Breng Tegels naar Maastricht. Gouverneur Bovens omschreef Tegels als iemand die diep verweven is in de haarvaten van Horst aan de Maas en omgeving. "Daarom snap ik best dat je deze kans om wethouder te worden met beide handen hebt aangegrepen", aldus Bovens.

Opvolger Aissa Meziani
Als opvolger van Tegels werd Aissa Meziani geïnstalleerd. Hij zit sinds 2006 in de gemeenteraad van Venlo voor het CDA. Dat blijft hij ook: Meziani gaat zijn raadslidmaatschap combineren met zijn nieuwe functie in het Limburgs Parlement.

Aissa Meziani (29 jun 2020)
Foto: Jean van Hoof

Het OLS gaat door! Download de gratis app en schiet 5 juli mee met je eigen team.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen