Overslaan en naar de inhoud gaan

Moeder speldt vertrekkend Statenlid Rudy Tegels lintje op

Geplaatst opmaandag 29 juni 2020 - 22:20

CDA-Statenlid Rudy Tegels is bij zijn afscheid van het Limburgs Parlement op een bijzondere manier onderscheiden.

Hij werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau en kreeg het lintje opgespeld door zijn moeder.

Coronaproof
Normaal doet gouverneur Theo Bovens dat, maar die mocht dat dit keer niet vanwege de anderhalve meter-maatregel. Vandaar dat hij de aanwezige ouders van Tegels verzocht om de onderscheiding uit te reiken en op de revers van hun zoon te spelden.

Horst aan de Maas
Rudy Tegels vertrekt als Statenlid omdat hij sinds begin februari wethouder is in Horst aan de Maas. Tegels kwam in 2015 in het Limburgs Parlement. In 2019 werd hij herkozen. Eerder was hij vanaf 2006 raadslid. Eerst in de voormalige gemeente Sevenum, vanaf 2010 in de nieuwe fusiegemeente Horst aan de Maas. Daar was hij tevens fractievoorzitter.

Lees ook: Rudy Tegels nieuwe wethouder Horst aan de Maas

In 2015 verruilde hij de gemeentepolitiek voor de provinciale politiek. Hij voerde toen campagne onder het motto Breng Tegels naar Maastricht. Gouverneur Bovens omschreef Tegels als iemand die diep verweven is in de haarvaten van Horst aan de Maas en omgeving. "Daarom snap ik best dat je deze kans om wethouder te worden met beide handen hebt aangegrepen", aldus Bovens.

Opvolger Aissa Meziani
Als opvolger van Tegels werd Aissa Meziani geïnstalleerd. Hij zit sinds 2006 in de gemeenteraad van Venlo voor het CDA. Dat blijft hij ook: Meziani gaat zijn raadslidmaatschap combineren met zijn nieuwe functie in het Limburgs Parlement.

Aissa Meziani (29 jun 2020)
Foto: Jean van Hoof

Het OLS gaat door! Download de gratis app en schiet 5 juli mee met je eigen team.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Download 't OLS-Spel en schiet mee!
Uitgelicht
Geef ook je team op voor het OLS komende zondag!

Al meer dan honderd jaar is het jaarlijkse Oud Limburgs Schuttersfeest (OLS) een van de grootste culturele evenementen in Limburg. Vanwege de coronacrisis gaat het OLS dit jaar niet door. L1 heeft een alternatief ontwikkeld: schieten via een app.

Dankzij de gratis app kun je zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Mikken op de bölkes, rekening houden met de wind. En hoe is het met de spanning?

Zondagmiddag 5 juli kunnen zestallen via de app tegen elkaar spelen. ‘Echte’ schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs en families kunnen deelnemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app en geef je team op
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen