Overslaan en naar de inhoud gaan

Moeder speldt vertrekkend Statenlid Rudy Tegels lintje op

Geplaatst opmaandag 29 juni 2020 - 22:20

CDA-Statenlid Rudy Tegels is bij zijn afscheid van het Limburgs Parlement op een bijzondere manier onderscheiden.

Hij werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau en kreeg het lintje opgespeld door zijn moeder.

Coronaproof
Normaal doet gouverneur Theo Bovens dat, maar die mocht dat dit keer niet vanwege de anderhalve meter-maatregel. Vandaar dat hij de aanwezige ouders van Tegels verzocht om de onderscheiding uit te reiken en op de revers van hun zoon te spelden.

Horst aan de Maas
Rudy Tegels vertrekt als Statenlid omdat hij sinds begin februari wethouder is in Horst aan de Maas. Tegels kwam in 2015 in het Limburgs Parlement. In 2019 werd hij herkozen. Eerder was hij vanaf 2006 raadslid. Eerst in de voormalige gemeente Sevenum, vanaf 2010 in de nieuwe fusiegemeente Horst aan de Maas. Daar was hij tevens fractievoorzitter.

Lees ook: Rudy Tegels nieuwe wethouder Horst aan de Maas

In 2015 verruilde hij de gemeentepolitiek voor de provinciale politiek. Hij voerde toen campagne onder het motto Breng Tegels naar Maastricht. Gouverneur Bovens omschreef Tegels als iemand die diep verweven is in de haarvaten van Horst aan de Maas en omgeving. "Daarom snap ik best dat je deze kans om wethouder te worden met beide handen hebt aangegrepen", aldus Bovens.

Opvolger Aissa Meziani
Als opvolger van Tegels werd Aissa Meziani geïnstalleerd. Hij zit sinds 2006 in de gemeenteraad van Venlo voor het CDA. Dat blijft hij ook: Meziani gaat zijn raadslidmaatschap combineren met zijn nieuwe functie in het Limburgs Parlement.

Aissa Meziani (29 jun 2020)
Foto: Jean van Hoof

Het OLS gaat door! Download de gratis app en schiet 5 juli mee met je eigen team.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen