Overslaan en naar de inhoud gaan

Moeder overleden model: 'Soms denk ik, even Do bellen'

Geplaatst opdinsdag 16 januari 2018 - 11:26

De familie van de bij een aanrijding op de A73 omgekomen Dominique Lousberg is verscheurd door verdriet.

"Soms denk ik: even Do bellen. En daarna denk ik: o nee, dat kan niet meer", zegt moeder Cindy in gesprek met de Telegraaf.

Lees ook: Herdenking slachtoffer spookrijdrama: 'Je wordt gemist'

Altijd foto's maken
Ook Sam, de zus van het overleden model, kan niet geloven dat haar jongere zusje er niet meer is: "Ik stuur haar nog steeds appjes." Soms werd Sam er wel eens gek van werd dat haar zus altijd foto's wilde maken. "Maar nu ben ik daar heel blij mee. Zo hebben we heel veel beeldmateriaal van haar."

Noodlottige aanrijding
Moeder en zus hadden intensief contact met Dominique, tot de noodlottige aanrijding op de A73 in Roermond. Dominique raakte daar in botsing met een Poolse spookrijder en kwam om het leven. De Pool overleed ook.

Te confronterend
De zus van Dominique wil graag weten wat er is gebeurd, schrijft de Telegraaf. "Mijn moeder heeft dat minder, voor haar is het te confronterend om ermee bezig te zijn. Natuurlijk neem ik de spookrijder iets kwalijk, want mijn zusje is dood."

Onderzoek
Volgens het Openbaar Ministerie is het juridisch onmogelijk om het bloed van een overleden spookrijder te testen. De nabestaanden van Dominique zullen dus nooit weten of de 26-jarige Pool had gedronken, of dat er een andere toedracht was.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen