Overslaan en naar de inhoud gaan

Moeder overleden model: 'Soms denk ik, even Do bellen'

Geplaatst opdinsdag 16 januari 2018 - 11:26

De familie van de bij een aanrijding op de A73 omgekomen Dominique Lousberg is verscheurd door verdriet.

"Soms denk ik: even Do bellen. En daarna denk ik: o nee, dat kan niet meer", zegt moeder Cindy in gesprek met de Telegraaf.

Lees ook: Herdenking slachtoffer spookrijdrama: 'Je wordt gemist'

Altijd foto's maken
Ook Sam, de zus van het overleden model, kan niet geloven dat haar jongere zusje er niet meer is: "Ik stuur haar nog steeds appjes." Soms werd Sam er wel eens gek van werd dat haar zus altijd foto's wilde maken. "Maar nu ben ik daar heel blij mee. Zo hebben we heel veel beeldmateriaal van haar."

Noodlottige aanrijding
Moeder en zus hadden intensief contact met Dominique, tot de noodlottige aanrijding op de A73 in Roermond. Dominique raakte daar in botsing met een Poolse spookrijder en kwam om het leven. De Pool overleed ook.

Te confronterend
De zus van Dominique wil graag weten wat er is gebeurd, schrijft de Telegraaf. "Mijn moeder heeft dat minder, voor haar is het te confronterend om ermee bezig te zijn. Natuurlijk neem ik de spookrijder iets kwalijk, want mijn zusje is dood."

Onderzoek
Volgens het Openbaar Ministerie is het juridisch onmogelijk om het bloed van een overleden spookrijder te testen. De nabestaanden van Dominique zullen dus nooit weten of de 26-jarige Pool had gedronken, of dat er een andere toedracht was.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Download 't OLS-Spel en schiet mee!
Uitgelicht
Speel zelf mee met het OLS op 5 juli!

Al meer dan honderd jaar is het jaarlijkse Oud Limburgs Schuttersfeest (OLS) een van de grootste culturele evenementen in Limburg. Vanwege de coronacrisis gaat het OLS dit jaar niet door. L1 heeft een alternatief ontwikkeld: schieten via een app.

Dankzij de gratis app kun je zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Mikken op de bölkes, rekening houden met de wind. En hoe is het met de spanning?

Zondagmiddag 5 juli kunnen zestallen via de app tegen elkaar spelen. ‘Echte’ schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs en families kunnen deelnemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app en schiet mee
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen