Overslaan en naar de inhoud gaan

Moeder Nicky Verstappen: 'Heel blij met start dna-onderzoek'

Geplaatst opzaterdag 27 januari 2018 - 9:31

Berthie Verstappen, de moeder van de vermoorde Nicky Verstappen, is erg blij dat het verwantschapsonderzoek van start gaat. Het is de laatste strohalm om de moordenaar van haar zoon te vinden.

"Ik kon het niet geloven toen ik hoorde dat er zoveel mensen opgeroepen gaan worden", vertelt zij vrijdagavond aan tafel bij RTL Late Night. Ook Nicky's zus Femke en misdaadverslaggever Peter R. de Vries schoven aan.

21.500 mannen
Vrijdag werd tijdens een persconferentie bekendgemaakt dat 21.500 mannen tussen de 18 en 75 jaar opgeroepen gaan worden om vrijwillig dna af te staan om de dader te vinden. Dit is een laatste poging om erachter te komen wie de 11-jarige Nicky uit Heibloem in augustus 1998 op de Brunssummerheide om het leven heeft gebracht.

Het gaat hierbij in totaal om 17.500 mannen uit Landgraaf, Brunssum en Heibloem en 4000 mannen die tijdens de vermissing in 1998 rond de Brunssummerheide woonden, maar later zijn verhuisd of er geen familie meer hebben wonen.

Lees ook: DNA-onderzoek Nicky rond Brunssummerheide en Heibloem

'Allerlaatste hoop'
Tijdens de persconferentie vrijdagochtend deed Nicky's zus Femke Verstappen voor het eerst een oproep. In de talkshow van RTL liet zij weten dat dit het moment was om haar zegje te doen. "De dood van Nicky heeft mijn leven beïnvloed op alle manieren die je maar kunt bedenken. Als kind moet je positief terug kunnen kijken op je jeugd, maar als ik terugkijk op mijn jeugd dan stond alles in het teken van het terugvinden van mijn broer en wie hem vermoord heeft. Het onderzoek is onze allerlaatste hoop."

Lees ook: Zus Nicky Verstappen: 'Doe alsjeblieft allemaal mee'

Vanaf 24 februari kunnen de opgeroepen mannen hun dna afstaan op zeven afnamelocaties. Tot en met 16 maart worden per dag honderd politieagenten ingezet om dit in goede banen te leiden.

Bekijk hier ons dossier over de zaak Nicky Verstappen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen