Overslaan en naar de inhoud gaan

Moeder Nicky Verstappen: 'Heel blij met start dna-onderzoek'

Geplaatst opzaterdag 27 januari 2018 - 9:31

Berthie Verstappen, de moeder van de vermoorde Nicky Verstappen, is erg blij dat het verwantschapsonderzoek van start gaat. Het is de laatste strohalm om de moordenaar van haar zoon te vinden.

"Ik kon het niet geloven toen ik hoorde dat er zoveel mensen opgeroepen gaan worden", vertelt zij vrijdagavond aan tafel bij RTL Late Night. Ook Nicky's zus Femke en misdaadverslaggever Peter R. de Vries schoven aan.

21.500 mannen
Vrijdag werd tijdens een persconferentie bekendgemaakt dat 21.500 mannen tussen de 18 en 75 jaar opgeroepen gaan worden om vrijwillig dna af te staan om de dader te vinden. Dit is een laatste poging om erachter te komen wie de 11-jarige Nicky uit Heibloem in augustus 1998 op de Brunssummerheide om het leven heeft gebracht.

Het gaat hierbij in totaal om 17.500 mannen uit Landgraaf, Brunssum en Heibloem en 4000 mannen die tijdens de vermissing in 1998 rond de Brunssummerheide woonden, maar later zijn verhuisd of er geen familie meer hebben wonen.

Lees ook: DNA-onderzoek Nicky rond Brunssummerheide en Heibloem

'Allerlaatste hoop'
Tijdens de persconferentie vrijdagochtend deed Nicky's zus Femke Verstappen voor het eerst een oproep. In de talkshow van RTL liet zij weten dat dit het moment was om haar zegje te doen. "De dood van Nicky heeft mijn leven beïnvloed op alle manieren die je maar kunt bedenken. Als kind moet je positief terug kunnen kijken op je jeugd, maar als ik terugkijk op mijn jeugd dan stond alles in het teken van het terugvinden van mijn broer en wie hem vermoord heeft. Het onderzoek is onze allerlaatste hoop."

Lees ook: Zus Nicky Verstappen: 'Doe alsjeblieft allemaal mee'

Vanaf 24 februari kunnen de opgeroepen mannen hun dna afstaan op zeven afnamelocaties. Tot en met 16 maart worden per dag honderd politieagenten ingezet om dit in goede banen te leiden.

Bekijk hier ons dossier over de zaak Nicky Verstappen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen