Overslaan en naar de inhoud gaan

Moeder moordverdachte oma Rini: 'Ik vrees voor mijn leven'

Geplaatst opdinsdag 4 september 2018 - 16:38

De rechtszaak tegen Sandra N. (39), de Belgische vrouw die verdacht wordt van de moord op de 82-jarige Rini Ansems, gaat haar moeder niet in de koude kleren zitten. Ze vreest voor het moment dat haar dochter op vrije voeten komt.

Dat vertelt moeder Jeannine in gesprek met L1. Ze stelt dat haar dochter een 'monster' wordt, zodra ze drugs heeft gebruikt.

Lees ook: Verdachte van oma Rini-moord houdt kaken stijf op elkaar

Zwaar proces
​De Belgische bezocht twee keer een zitting van dochter Sandra, die zich moet verantwoorden voor de dood van 'oma Rini' in Maastricht. "Het is heel zwaar voor me. Ik weet niet of ze het heeft gedaan. Niet alleen in ieder geval. Ze is wel daar geweest, dat heeft ze me verteld. Maar Michel, de vriend die haar heeft aangegeven bij de politie, heeft er ook mee te maken. Dat weet ik zeker."

Altijd problemen
Sandra woonde volgens haar moeder een periode samen met deze Michel. "Een gangster", zo omschrijft de familie van Sandra de tipgever. "Maar met dat soort types ging ze om. Ze had altijd problemen, al sinds haar negende. Dan bracht je haar naar school, tot aan de poort, en dan ging ze toch niet. Ze gebruikte van alles. Cocaïne, heroïne... iets met ammoniak", weet Jeannine.

Spelen met methadon
De verdachte kreeg zes kinderen. "Daarvan is er één overleden. Over de andere kinderen heeft ze geen voogdij meer, die zitten bij familie of bij pleegouders. We vonden de kinderen soms op de grond, spelend met pillen methadon", weet de moeder van Sandra zich te herinneren.

Grote angst
Ze ondergaat het proces tegen haar dochter ogenschijnlijk kalm. "Natuurlijk is het zwaar. Ik zie haar ook nooit meer. We gingen iedere zondag op bezoek in de gevangenis, maar ze belde opeens dat we niet meer mochten komen. Of ze boos is? Ik weet het niet." Jeannine gaf zelf bewijs, waaronder bebloede kleding, aan de politie. "Daar zat ook een bebloede jas van Michel bij. Dat weet ik, want Sandra had mijn jas aan."

Onze Sanne
De vrouw is bang voor haar eigen dochter. "Als onze Sanne drugs heeft gebruikt, verandert ze echt in een monster. Ik ben bang dat ze wordt vrijgelaten, want dan ben ik mijn leven niet zeker. Ze heeft me al vaker aangevallen. Geslagen, van de trap geduwd, dat soort dingen. Ze gaat ook met foute figuren om. Mensen uit de drugswereld. Ik volg de zaak dus met een dubbel gevoel."

Heb jij een hele schattige hond, kat of ander huisdier? Stuur dan jouw allermooiste foto in voor onze fotowedstrijd.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen