Overslaan en naar de inhoud gaan

Moeder moordverdachte oma Rini: 'Ik vrees voor mijn leven'

Geplaatst opdinsdag 4 september 2018 - 16:38

De rechtszaak tegen Sandra N. (39), de Belgische vrouw die verdacht wordt van de moord op de 82-jarige Rini Ansems, gaat haar moeder niet in de koude kleren zitten. Ze vreest voor het moment dat haar dochter op vrije voeten komt.

Dat vertelt moeder Jeannine in gesprek met L1. Ze stelt dat haar dochter een 'monster' wordt, zodra ze drugs heeft gebruikt.

Lees ook: Verdachte van oma Rini-moord houdt kaken stijf op elkaar

Zwaar proces
​De Belgische bezocht twee keer een zitting van dochter Sandra, die zich moet verantwoorden voor de dood van 'oma Rini' in Maastricht. "Het is heel zwaar voor me. Ik weet niet of ze het heeft gedaan. Niet alleen in ieder geval. Ze is wel daar geweest, dat heeft ze me verteld. Maar Michel, de vriend die haar heeft aangegeven bij de politie, heeft er ook mee te maken. Dat weet ik zeker."

Altijd problemen
Sandra woonde volgens haar moeder een periode samen met deze Michel. "Een gangster", zo omschrijft de familie van Sandra de tipgever. "Maar met dat soort types ging ze om. Ze had altijd problemen, al sinds haar negende. Dan bracht je haar naar school, tot aan de poort, en dan ging ze toch niet. Ze gebruikte van alles. Cocaïne, heroïne... iets met ammoniak", weet Jeannine.

Spelen met methadon
De verdachte kreeg zes kinderen. "Daarvan is er één overleden. Over de andere kinderen heeft ze geen voogdij meer, die zitten bij familie of bij pleegouders. We vonden de kinderen soms op de grond, spelend met pillen methadon", weet de moeder van Sandra zich te herinneren.

Grote angst
Ze ondergaat het proces tegen haar dochter ogenschijnlijk kalm. "Natuurlijk is het zwaar. Ik zie haar ook nooit meer. We gingen iedere zondag op bezoek in de gevangenis, maar ze belde opeens dat we niet meer mochten komen. Of ze boos is? Ik weet het niet." Jeannine gaf zelf bewijs, waaronder bebloede kleding, aan de politie. "Daar zat ook een bebloede jas van Michel bij. Dat weet ik, want Sandra had mijn jas aan."

Onze Sanne
De vrouw is bang voor haar eigen dochter. "Als onze Sanne drugs heeft gebruikt, verandert ze echt in een monster. Ik ben bang dat ze wordt vrijgelaten, want dan ben ik mijn leven niet zeker. Ze heeft me al vaker aangevallen. Geslagen, van de trap geduwd, dat soort dingen. Ze gaat ook met foute figuren om. Mensen uit de drugswereld. Ik volg de zaak dus met een dubbel gevoel."

Heb jij een hele schattige hond, kat of ander huisdier? Stuur dan jouw allermooiste foto in voor onze fotowedstrijd.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen