Overslaan en naar de inhoud gaan

Moeder Maria in het Parlement terug in de Fatimakerk

Geplaatst opvrijdag 9 juli 2021 - 9:36

Voormalig Kamerlid Martijn van Helvert haalt vrijdag het beeld Moeder Maria in het Parlement op uit het gebouw van de Tweede Kamer en brengt het terug naar de Fatimakerk in Weert waar het oorspronkelijk vandaan komt.

Het gebouw van de Tweede Kamer wordt de aankomende jaren ingrijpend verbouwd. De in Sittard wonende Van Helvert "wil niet dat er een sticker op Maria wordt geplakt met afvoeren of verhuizen en gunt haar een retraite in de Fatimakerk in Weert".

Ontfermen
Moeder Maria in het Parlement stond in de gebedsruimte van het parlementsgebouw. Van Helvert had met de voormalige voorzitter Kadija Arib afgesproken dat hij zich zou ontfermen over het beeld zolang de tijdelijke behuizing voor het parlement nog niet is ingericht.

Zodra de gebedsruimte in het tijdelijke onderkomen klaar is, gaat het beeld weer naar Den Haag.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen