Overslaan en naar de inhoud gaan

Moeder en zoon vrijgelaten in moordzaak Andy de Heus

Geplaatst opdonderdag 6 januari 2022 - 13:25

De aanklager heeft twee verdachten in het onderzoek naar de moord op Andy de Heus (30) laten gaan. Het gaat om de recent aangehouden Paula 'Cillie' N. (61) en haar 34-jarige zoon Tony.

Dat laat justitie weten. Het duo werd dinsdag gearresteerd, maar vooralsnog is er te weinig hard bewijs om ze voor te geleiden aan een onderzoeksrechter.

Lees ook: Ex-vriendin van schutter plots hoofdrolspeler in moordzaak

Onvoldoende versterkt
"De beide verdachten zijn de voorbije dagen uitgebreid verhoord en de verdenking die tegen beiden bestaat, is naar de smaak van de officier van justitie onvoldoende versterkt om de verdachten voor te geleiden", stelt een justitiewoordvoerder. Cillie en Tony worden donderdag op vrije voeten gesteld. Ze blijven voorlopig wel verdachten in de zaak.

Opnieuw vrijgelaten
Op 18 december 2012 werd Andy de Heus doodgeschoten in een vakantiehuisje in Stevensweert. Zijn lichaam werd vervolgens begraven bij een vijver in diezelfde plaats en werd pas in februari 2016 ontdekt. Cillie zat in 2016 al eens een kleine week vast op verdenking van betrokkenheid bij de moord, maar werd ook toen vrijgelaten door een gebrek aan bewijs.

Cillie had ten tijde van de moord een verhouding met Ronnie S. (54), de hoofdverdachte in de zaak. Hij heeft bekend Andy de Heus te hebben doodgeschoten na een conflict over een hennepkwekerij. Ronnie kreeg eerder 17 jaar gevangenisstraf voor die fatale schietpartij en ging in hoger beroep. Het proces in hoger beroep start naar verwachting later dit kalenderjaar.

Terug naar de cel
Het is nog altijd onduidelijk op basis van welke nieuwe informatie Cillie en Tony dinsdag zijn gearresteerd. Advocate Sjanneke de Crom, die Tony bijstaat, wenst geen commentaar te geven. Haar cliënt moet overigens wel weer de gevangenis in; ten tijde van zijn arrestatie zat hij vast in een andere strafzaak.

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen