Overslaan en naar de inhoud gaan

Moderna gaat coronavaccins maken in Geleen

Geplaatst opwoensdag 2 juni 2021 - 11:28

Farmaceut Moderna gaat covid 19-vaccins produceren op bedrijventerrein Chemelot in Geleen. Dat hebben Moderna en farmaceutisch bedrijf Lonza, dat een vestiging heeft op Chemelot woensdag bekend gemaakt.

De nieuwe productielijn van de fabriek heeft een capaciteit van 300 miljoen vaccins per jaar.

Lonza heeft op dit moment fabrieken in Zwitserland en de Verenigde Staten waar Moderna-vaccins worden gemaakt. Naar verwachting is de productielijn in Geleen eind dit jaar klaar, schrijven de bedrijven in een persbericht. Moderna en Lonza werken al een tijd samen op het gebied van het produceren van vaccins. Vorig jaar kondigden de bedrijven een tienjarige strategische samenwerkingsovereenkomst aan.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen