Overslaan en naar de inhoud gaan

Modelvliegtuigen Nederweert terug de lucht in na lockdown

Geplaatst opwoensdag 20 mei 2020 - 20:26

Wekenlang moesten de leden van Modelvliegclub Nederweert (MVC) hun hobby in de kast zetten. Na overleg met de gemeente mag er weer gevlogen worden van hun eigen basis in Leveroy.

De corona-maatregelen treffen alle clubs en verenigingen. Ook de zestig hobby-piloten van MVC.

Gezondheid voor alles
Het clubgebouw met hun eigen vliegveld was even verboden terrein voor iedereen. Nu de lockdown versoepelt mag er weer gevlogen worden met hun toestellen op schaal. "We hebben ons natuurlijk aan alle regels gehouden. Gezondheid gaat voor alles. Gemakkelijk was dat niet altijd." Jan Linders is blij dat het weer mag. "Het is toch een uit de hand gelopen hobby."

Maatregelen
MVC-voorzitter Ton Lutgens merkt het dat het iedereen weer goed doet om elkaar te zien: "We hebben goed overleg gehad met de gemeente Nederweert. Maatregelen zijn genomen om afstand te bewaren. Onlangs hebben we een proefdag gehad en nu kunnen we weer wekelijks vliegen."

Stilstand
Propellorvliegtuigen, helikopters en zweefvliegtuigen. Het heeft allemaal wekenlang aan de grond gestaan. Stilstand is achteruitgang dus is er flink gebouwd, gerepareerd en geknutseld. "Dat is het enige goede geweest aan de quarantaine-periode. Nu hopen dat het weer soepel vliegt."

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Deze ramp in Limburg raakt ons allemaal. Doneer nu en draag uw steentje bij!

Het Nationaal Rampenfonds heeft het bankrekeningnummer 777 opengesteld voor particulieren, bedrijven en instellingen die willen bijdragen aan de door de overstromingsramp getroffen gebieden in Zuid-Limburg.

Vanuit de landelijke overheid is al duidelijk gemaakt dat bij de leniging van de nood een belangrijke rol voor de rijksoverheid is weggelegd. Veel schade aan huizen en bedrijven is door verzekeringen gedekt. Maar er blijven ook noden over die niet uit andere bronnen gedekt worden. En juist voor die initiatieven wil het Nationaal Rampenfonds een financier zijn.

Bekijk hier wat u kunt doen
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen