Overslaan en naar de inhoud gaan

Modelvliegtuigen Nederweert terug de lucht in na lockdown

Geplaatst opwoensdag 20 mei 2020 - 20:26

Wekenlang moesten de leden van Modelvliegclub Nederweert (MVC) hun hobby in de kast zetten. Na overleg met de gemeente mag er weer gevlogen worden van hun eigen basis in Leveroy.

De corona-maatregelen treffen alle clubs en verenigingen. Ook de zestig hobby-piloten van MVC.

Gezondheid voor alles
Het clubgebouw met hun eigen vliegveld was even verboden terrein voor iedereen. Nu de lockdown versoepelt mag er weer gevlogen worden met hun toestellen op schaal. "We hebben ons natuurlijk aan alle regels gehouden. Gezondheid gaat voor alles. Gemakkelijk was dat niet altijd." Jan Linders is blij dat het weer mag. "Het is toch een uit de hand gelopen hobby."

Maatregelen
MVC-voorzitter Ton Lutgens merkt het dat het iedereen weer goed doet om elkaar te zien: "We hebben goed overleg gehad met de gemeente Nederweert. Maatregelen zijn genomen om afstand te bewaren. Onlangs hebben we een proefdag gehad en nu kunnen we weer wekelijks vliegen."

Stilstand
Propellorvliegtuigen, helikopters en zweefvliegtuigen. Het heeft allemaal wekenlang aan de grond gestaan. Stilstand is achteruitgang dus is er flink gebouwd, gerepareerd en geknutseld. "Dat is het enige goede geweest aan de quarantaine-periode. Nu hopen dat het weer soepel vliegt."

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen