Overslaan en naar de inhoud gaan

Mocro maffia-tip leidt politie naar kilo's coke en ton cash

Geplaatst opmaandag 24 januari 2022 - 20:09

Anonieme meldingen die Mohamed Z. (37) aan de 'Heerlense mocro maffia' linken, hebben geleid tot zijn arrestatie. De politie vond na onderzoek 7,5 kilo harddrugs en 100.000 euro cash in zijn bezit.

Maandag eiste justitie 4,5 jaar gevangenisstraf tegen de dertiger. Hij wordt verdacht van drugshandel en witwassen.

Lees ook: Drugs, cash, cryptotelefoons en speciale auto in Spaubeek

Tonnetje cash
Het is 15 juli 2021 als politieauto's het parkeerterrein van de voetbalclub in Spaubeek betreden en een geparkeerde Renault vastrijden. Achter het stuur van die auto zit Heerlenaar Mohamed, op de achterbank zit Bart P. (35). In de auto vindt de politie zo'n zes kilo cocaïne en heroïne. Later die dag vinden agenten nog eens anderhalve kilo harddrugs en 103.660 euro cash in Mohameds woning.

Maanden gevolgd
De politie omsingelt de auto niet toevallig. Op dat moment wordt Mohamed al maanden in de gaten gehouden; zijn telefoon is getapt, zijn belgeschiedenis uitgeplozen en via een peilbaken onder zijn auto heeft de politie maandenlang zijn reisbewegingen gevolgd.

Dat onderzoek is gestart na vijf anonieme meldingen over de handel en wandel van Mohamed. Hij wordt in die meldingen omschreven als een grote drugsdealer die banden onderhoudt met Marokko en Zuid-Amerika. Mohamed zou bovendien gelieerd zijn aan de 'Heerlense mocro maffia'.

Schoolstraat in Spaubeek
Het parkeerterrein van voetbalclub Spaubeek aan de Schoolstraat.
Foto: Google Streetview

'Waren mijn drugs'
Ruim een half jaar na zijn arrestatie heeft Mohamed de kans gekregen de rechter zijn kant van het verhaal te vertellen. "Ik zat in de auto, de drugs lagen in die auto, dan zijn die drugs van mij. Simpel", erkent hij. Het grote geldbedrag dat na zijn arrestatie in zijn woning is gevonden, is naar eigen zeggen geen drugsgeld. "Verdiend met mijn klusbedrijf en geleend van familie en vrienden."

Geen wetenschap
Politie en justitie hebben bovendien fouten gemaakt tijdens het onderzoek, claimt advocaat Yehudi Moszkowicz. Volgens de advocaat zijn er opsporingsmethodes gebruikt zonder de juiste toestemming. "Dat moet consequenties hebben. One way or the other", vindt Moszkowicz.

De advocate van medeverdachte Bart, Sandra Carli, zet in op vrijspraak. "Hij stapte in de auto, maar kon hij weten dat er drugs in de auto lagen?" Er zit dna van Bart op de tas waarin drugs is gevonden en op folie waarin de drugs gewikkeld waren. "Maar hij kan zijn ingestapt en die tas hebben verplaatst. Het zegt niets over zijn wetenschap over drugs in de auto", zegt Carli.

Mocro maffia
Op 7 februari doet de rechter uitspraak. Wat er die dag uit de koker komt, weet Mohamed uiteraard nog niet. Hij wil wel alvast iets uit de wereld helpen. "Ik en de Heerlense mocro maffia? Ik weet niet eens of dat bestaat. En als er zoiets als een Heerlense mocro maffia bestaat, wil ik er niet mee geassocieerd worden."

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen