Overslaan en naar de inhoud gaan

Mobiele testbus vertrekt weer uit Panningen

Geplaatst opzondag 17 januari 2021 - 15:23

De mobiele testbus die een kleine maand in Panningen heeft gestaan, is niet meer nodig.

Volgens de GGD Limburg-Noord vertrekt de bus nu naar een andere locatie om daar de testcapaciteit op te schalen.

Grote vraag
Sinds 21 december konden mensen uit Panningen en omgeving zich in de testbus laten testen op het coronavirus. Er was op dat moment veel vraag naar testen en bovendien waren de afstanden naar de vaste teststraten in de regio - in Roermond, Venlo, Weert en Venray - voor sommige mensen erg groot. Daarom kwam de bus in Panningen te staan.

Mobiele capaciteit
De mobiele testbussen in Nederland zijn ingericht om ze te kunnen inzetten waar ze nodig zijn. Inmiddels heeft elke regio verschillende teststraten. In sommige plaatsen zijn er ook XL-teststraten bij gekomen, zoals in Maastricht. Op die manier moet optimaal worden ingesprongen op de behoefte aan coronatesten.

In de mobiele testbus in Panningen konden 120 mensen per dag extra worden getest.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl

Meest gelezen