Overslaan en naar de inhoud gaan

Mobiele priklocatie voor arbeidsmigranten noord en midden

Geplaatst opdonderdag 8 juli 2021 - 22:35

De GGD Limburg-Noord zet vrijdag voor het eerst een mobiel vaccinatiecentrum in om arbeidsmigranten in te enten tegen corona.

Dat gebeurt in samenwerking met OTTO Workforce, de grootste werkgever van arbeidsmigranten in de regio. Het bedrijf heeft een truck laten ombouwen tot vaccinatiecentrum en daar maakt de GGD dankbaar gebruik van. Afgelopen zaterdag is al proefgedraaid. De komende tijd toert de truck door de regio.

Tachtig prikken per uur
In de mobiele priklocatie werken twee prikkers die elk zo'n veertig mensen per uur kunnen vaccineren. Daarmee heeft de truck een capaciteit van 80 vaccins per uur. Verder is er een arts aanwezig die eventuele vaccinatierisico's kan beoordelen of mensen bij kan staan die last hebben van (ernstige) bijwerkingen. Ook ligt er informatie klaar om de arbeidsmigranten in hun eigen taal voor te lichten.

Zelf aanmelden
Mensen worden via hun eigen werkgever geïnformeerd over de mogelijkheid zich te laten inenten. Arbeidsmigranten die daar gebruik van willen maken, moeten zich zelf aanmelden. Niet alleen de werknemers van OTTO Workforce zijn welkom op de mobiele priklocatie; ook seizoenswerkers van andere werkgevers in de regio kunnen zich aanmelden.

Toer
Omdat de GGD nog allerlei verzoeken van werkgevers krijgt om ook hun locatie te bezoeken, is het definitieve routeschema van de mobiele vaccinatietruck nog niet bekend. Maar hij zal in elk geval de komende weken op verschillende plaatsen in de regio Noord- en Midden-Limburg staan.

Lees ook: GGD: Arbeidsmigranten via werkgever bereiken voor vaccin

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen