Overslaan en naar de inhoud gaan

Mobiele priklocatie arbeidsmigranten gestopt

Geplaatst opmaandag 4 oktober 2021 - 16:38

Het mobiele vaccinatiecentrum voor arbeidsmigranten, waarmee OTTO workforce in juli startte in Noord-Limburg, stopt. "We zijn gestopt omdat mensen nu overal terecht kunnen."

"Ons doel was om de informatie zo transparant mogelijk te brengen zodat mensen kunnen kiezen. We wilden, als werkgever, geen druk opleggen", zegt Frank van Gool, directeur OTTO Workforce.

Het bedrijf liet een truck ombouwen tot vaccinatiecentrum waar GGD's dankbaar gebruik van maakten. De campagne startte in Noord-Limburg waarna de truck gedurende drie maanden door het land reed.

Lage vaccinatiegraad
GGD Limburg-Noord deed als eerste GGD mee en heeft 1700 prikken gezet. Volgens de GGD Limburg-Noord zijn er 1200 mensen volledig gevaccineerd. Dat is ongeveer 40 procent van de Limburgse werknemers van het uitzendbureau. Van Gool vindt het jammer dat de vaccinatiegraad achterblijft.

Niet alle GGD's deden mee. Er waren er die vonden dat arbeidsmigranten zich bij reguliere locaties konden melden. In totaal zijn er 4000 mensen gevaccineerd in de truck. Werknemers van andere uitzendbureaus waren ook welkom.

Lees ook: Mobiele priklocatie voor arbeidsmigranten noord en midden

Wantrouwen
Het Limburgse OTTO Workforce, is de grootste werkgever van arbeidsmigranten in Limburg. In de zomer onderzocht het bedrijf de vaccinatiegraad onder haar medewerkers. Daaruit bleek dat 30 procent zich al had gevaccineerd en 40 procent bereid was zich te laten prikken. Ook bleek dat 30 procent geen vaccinatie wilde. Van Gool weet dat Oost-Europeanen minder vertrouwen hebben in een regering. "Er is ook angst voor bijwerkingen, vooral bij jongere mensen."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen