Overslaan en naar de inhoud gaan

Mobiele IC-afdeling van Beek naar Antillen

Geplaatst opdonderdag 16 april 2020 - 13:28

Een mobiele Intensive Care-afdeling wordt donderdagmiddag met een speciale vlucht vanaf Maastricht Aachen Airport naar de Nederlandse Antillen gebracht.

Met de mobiele IC-afdeling wordt de IC-capaciteit op Sint Eustatius worden uitgebreid.

Corona
De corona-epidemie veroorzaakt ook op de Antillen grote problemen. De crisis vormt een aanzienlijke last voor de regionale gezondheidszorg. Met de mobiele units kunnen voorlopig drie extra IC-plekken worden ingericht. Later volgen er nog meer vluchten.

Video: L1

Russisch
De mobiele IC-afdeling wordt met een Russisch vrachttoestel, een Iljoeshin-76, naar de Antillen gevlogen. Het vrachttoestel maakt eerst een tussenlanding in de Verenigde Staten, vliegt dan door naar Sint Maarten, waarna de containers per boot naar het eiland Sint Eustatius gaan.

Het transport en de aanschaf van deze mobiele IC-afdeling wordt betaald door het ministerie van volksgezondheid.

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Luister op Hemelvaartsdag naar de Limburgse 100!

Voor de zesentwintigste keer wordt de Limburgse 100, de lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden, uitgezonden op Hemelvaartsdag. Het Limburgse publiek heeft ook dit jaar weer hun stem online uit kunnen brengen. Luister mee op 26 mei 2022, vanaf 08:00 uur op L1 Radio!

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen