Overslaan en naar de inhoud gaan

Mobiele IC-afdeling van Beek naar Antillen

Geplaatst opdonderdag 16 april 2020 - 13:28

Een mobiele Intensive Care-afdeling wordt donderdagmiddag met een speciale vlucht vanaf Maastricht Aachen Airport naar de Nederlandse Antillen gebracht.

Met de mobiele IC-afdeling wordt de IC-capaciteit op Sint Eustatius worden uitgebreid.

Corona
De corona-epidemie veroorzaakt ook op de Antillen grote problemen. De crisis vormt een aanzienlijke last voor de regionale gezondheidszorg. Met de mobiele units kunnen voorlopig drie extra IC-plekken worden ingericht. Later volgen er nog meer vluchten.

Video: L1

Russisch
De mobiele IC-afdeling wordt met een Russisch vrachttoestel, een Iljoeshin-76, naar de Antillen gevlogen. Het vrachttoestel maakt eerst een tussenlanding in de Verenigde Staten, vliegt dan door naar Sint Maarten, waarna de containers per boot naar het eiland Sint Eustatius gaan.

Het transport en de aanschaf van deze mobiele IC-afdeling wordt betaald door het ministerie van volksgezondheid.

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen