Overslaan en naar de inhoud gaan

Mobiele controles in plaats van grensposten Voerstreek

Geplaatst opvrijdag 8 mei 2020 - 15:34

De Belgische politie controleert vanaf maandag niet meer bij de grensovergang tussen Limburg en het Belgische De Plank en Withuis. Er worden wel nog mobiele controles uitgevoerd.

De vaste grensposten bij De Plank en Withuis verdwijnen waardoor de grensovergangen tussen Limburg en de gemeente Voeren weer open zijn.

Hekwerk
Desondanks blijven niet-noodzakelijke verplaatsingen naar België verboden tot zeker 8 juni. Behalve dat de grensposten worden opgeheven, wordt ook het hekwerk aan de kleine grensovergangen verwijderd. Het gaat om de overgangengen Grijzegraaf bij Mesch en Gieveld bij Heijenrath. Dat wordt gedaan om jeugd, die vanaf 15 mei weer naar school mag, gebruik te laten maken van deze rustigere wegen om op een veilige manier met de fiets naar school te gaan.

Lees ook: Veelbesproken gebarricadeerde grensovergang weer open

Afgelopen maandag ging de veelbesproken gebarricadeerde grensovergang tussen Maastricht en Smeermaas al open voor verkeer.

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV