Overslaan en naar de inhoud gaan

MKB-Limburg: 'Relschoppers keihard aanpakken'

Geplaatst opmaandag 25 januari 2021 - 9:53

MKB-Limburg eist keihard optreden van de politie tegen relschoppers die winkels vernielen.

Dat zegt de voorzitter van MKB-Limburg, Monique Princen, maandagochtend in de L1 Nieuwsshow.

Onaanvaardbaar
"Dit is onaanvaardbaar en gaat alle perken te buiten", zegt Princen over de ongeregeldheden in Venlo, Roermond en Stein. In Roermond is winkelcentrum Donderberg zondagavond belaagd, in Venlo zijn een hotel en meerdere winkels vernield.

Veiligheidsberaad
"Ik hoop echt dat het Veiligheidsberaad vanmiddag kiest voor een harde aanpak en niet voor een softe", zegt Princen. Het Veiligheidsberaad, waarin de 25 burgemeesters van de Nederlandse Veiligheidsregio’s zitten, vergadert maandagmiddag. Onder meer de avondklokrellen staan op de agenda.

Ander geluid
De harde aanpak waar Princen voor pleit, is een ander geluid dan dat van de Limburgse politie. Waarnemend politiechef Inge Godthelp geeft aan dat de politie in gesprek moet blijven met degenen die van plan zijn om rellen te schoppen. "Aan confrontaties hebben we niks", zegt Godthelp.

Gesprek
Tegelijkertijd begrijpt de waarnemend politiechef dat mensen die de beelden van de ongeregeldheden zien, willen dat er hard wordt ingegrepen. "Vriendelijk als het kan, duidelijk als het moet. Geweld tegen collega's accepteer ik sowieso niet." De waarnemend politiechef geeft aan dat de politie in gesprek gaat met de ouders van jongeren die zich misdragen hebben tijdens de avondklokrellen.

Lees ook: Politiechef na avondklokrellen: 'Met ouders in gesprek'

Zwaar
"Ondernemers hebben het al zwaar door de coronapandemie. Er zijn al minder klanten in de winkels en de omzet is al lager en dan komt dit er nog eens een keer bovenop", zegt Princen over de vernielingen die bij verschillende ondernemers zijn aangericht.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen