Overslaan en naar de inhoud gaan

MKB Limburg: 'Btw-verhoging ramp voor provincie'

Geplaatst opdinsdag 31 oktober 2017 - 21:55

De verhoging van het lage btw-tarief van 6 naar 9 procent moet snel van tafel.

Daarvoor pleit MKB Limburg. De belangenvereniging vreest dat Limburg door de verhoging hard wordt getroffen.

In de problemen
De verhoging staat in het regeerakkoord van het nieuwe kabinet. Hierdoor worden bijvoorbeeld de kapper, de fietsenmaker en bepaalde boodschappen duurder.

Voorzitter Monique Princen van MKB Limburg maakt zich grote zorgen. "Veel mensen gaan de verhoging voelen en gaan dan boodschappen doen in Duitsland of België", reageert ze. "Daardoor krijgen kleine winkeliers zoals bakkers en slagers het moeilijk." Ook wordt gevreesd dat Duitsers en Belgen niet meer naar Limburgse binnensteden komen.

Lees ook: PvdA wil actie van provinciebestuur tegen BTW-verhoging

Stevige lobby
De verhoging leidt ook tot banenverlies, vreest MKB Limburg. Ze gaat daarom lobbyen om de tariefverhoging tegen te houden. Dat wil ze samen doen met belangenorganisaties LLTB, LWV en de provincie. "Maar we zullen ook de samenwerking zoeken met andere grensregio’s."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen