iStock-172401094

LIOF gaat inzetten op duurzame vernieuwingen MKB

Ontwikkelingsmaatschappij LIOF gaat de komende drie jaar ondernemers in het midden- en kleinbedrijf (mkb'ers) ondersteunen bij allerlei vernieuwingen die bijdragen aan een meer duurzame en gezonde maatschappij.

Keyport, mkb-deal, investering Economische Zaken (26 nov 2020)
Investering van ruim drie ton in Keyport-regio

Het ministerie van Economische Zaken investeert 323.000 euro in de Keyport-regio, zodat mkb-ondernemers uit Midden-Limburg en Cranendonck sterker uit de coronacrisis kunnen komen.

Horeca glazen wijn
Limburgse werkgevers: 'Weinig perspectief coronacrisis'

De Limburgse werkgeversvereniging LWV vindt dat premier Mark Rutte en gezondheidsminister Hugo de Jonge in hun persconferentie over de coronacrisis te weinig perspectief boden voor met name de horeca.

Corona economie covid
Run op tweede ronde overheidssteun blijft uit

Veel Limburgse bedrijven twijfelen nog of ze inschrijven voor de tweede Noodmaatregelen Overbrugging Werkeloosheid (NOW2.0).

lege mand luchtballon ballonvaart (stock) _HD
LWV: aanpassing noodpakket bedrijven dringend nodig

Het economisch noodpakket dat de overheid heeft ingesteld om bedrijven te compenseren die schade lijden door de coronacrisis, moet dringend worden aangepast.

Chemelot
Limburgse bedrijven zien geen kansen in coronacrisis

Slecht 3 procent van de Limburgse bedrijven ziet kansen in de crisistijd. In Nederland is dat 40 procent. Dat blijkt uit een onderzoek van Zuyd Hogeschool.

MKB Limburg zorgen miljoenennota (18 sep 2019)
Veel onduidelijkheid rond noodmaatregelen voor ondernemers

Ondernemers die in financiële problemen komen, kunnen voor hun werknemers tijdelijk WW aanvragen en zzp’ers kunnen een aanvulling op hun inkomen tot bijstandsniveau krijgen. Het klinkt allemaal eenvoudig, maar toch is er veel onduidelijkheid bij ondernemers.

Genomineerden Koning WIllem I prijs
Twee Limburgse nominaties voor Koning Willem I-prijs

Gulpener Bierbrouwerij uit Gulpen en het Maastrichtse bedrijf Nieuwe Stroom dingen dit jaar mee naar de Koning Willem I-prijs, een landelijke prijs voor ondernemers.

mkb cybercrime criminaliteit (2 mrt 2020)
'Dagelijks Limburgse bedrijven getroffen door cybercrime'

Niet alleen grote instellingen zoals de universiteit in Maastricht of onderwijsstichting LVO zijn de dupe van cybercriminelen die de systemen kapen. Ook kleine bedrijven en zzp'ers zijn dagelijks het slachtoffer.

Parkstad Limburg Stadion Roda JC stock
Initiatief mkb'ers bij Roda JC: 'Niet lullen, maar poetsen'

Lokale ondernemers gaan Roda JC Kerkrade met enkele initiatieven meer financiële slagkracht bieden.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten