Overslaan en naar de inhoud gaan

Mitchelton-Scott wint sprintkoers Hammer Series Limburg

Geplaatst opzaterdag 2 juni 2018 - 19:56

Mitchelton-Scott heeft in Sittard de sprintkoers van de Hammer Series Limburg gewonnen.

De Australische wielerploeg was superieur en behaalde 1.120,5 punten. De renners van Quick Step Floors vergaarden 715,1 punten en LottoNL-Jumbo werd derde met 581,4 punten. Team Sunweb moest het zonder Tom Dumoulin doen en eindigde als negende.

Punten
In de sprintkoers moesten de renners acht rondjes van 12,4 kilometer rijden op een vlak parcours rondom het Tom Dumoulin Bike Park in Sittard. Na elke ronde waren er in de sprint voor de tien snelste renners punten te verdienen en in drie rondes konden de renners dubbele punten behalen. De punten werden per team bij elkaar opgeteld.

Ploegachtervolging
Zondag wordt de Hammer Series Limburg met de ploegachtervolging afgesloten op hetzelfde parcours als waarop de sprintkoers werd verreden. Quick Step heeft zaterdag de leiding overgenomen van Bahrain-Merida en begint als eerste aan de drie rondes van 12,4 kilometer. Dertig seconden later volgt Bahrain-Merida.

De ploeg die als eerste met vier renners over de streep komt, wint de Hammer Series Limburg. Team Sky won vorig jaar de eerste editie in Sittard.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen