Overslaan en naar de inhoud gaan

Mitchelton-Scott start in Volta Limburg Classic

Geplaatst opdinsdag 10 maart 2020 - 17:57

World Tour-formatie Mitchelton-Scott gaat op 4 april van start in de Volta Limburg Classic. Koersdirecteur Roy Packbier heeft de ploegleiding op de hoogte gebracht dat ze mogen starten in Eijsden.

De Australische formatie was één van de eerste wielerploegen die na de uitbraak van het coronavirus besloot om tot en met 22 maart met de ploeg in geen enkele koers nog te starten.

Alternatief koersprogramma
De ploegleiding is nu bezig om voor de renners een alternatief koersprogramma samen te stellen. Zo kwamen ze telefonisch bij koersdirecteur Roy Packbier terecht met de concrete vraag of er nog plek was om in de Volta Limburg Classic te starten. Packbier hapte meteen toe en heeft de World Tourploeg een startplek toegezegd.

Goede ploeg naar Limburg
De ploegleiding van Mitchelton-Scott heeft ook meteen een paar namen van renners die in Eijsden aan de start zullen staan bekend gemaakt: de Australiër Michael Hepburn, de Deen Christopher Juul-Jensen en de Sloveen Luka Mezgec gaan over de Limburgse wegen rijden. Koersdirecteur Packbier is verheugd over hun de deelname: "Ze komen niet zomaar met een ploeg, ze komen echt wel met een goede ploeg naar de Limburg Volta Classic."

Video: L1

Meer dan 25 ploegen aan de start
De organisatie heeft op dit moment nog één plek van de in totaal 25 startplekken over. De UCI-regels schrijven voor dat maximaal 25 ploegen aan de start mogen staan. De kans is dan ook groot dat een aantal ploegen die geïnformeerd hebben om te mogen starten teleurgesteld moeten worden. Er is echter nog een kleine mogelijkheid dat ze alsnog kunnen starten. "We moeten met de UCI gaan praten of we toch een 26e en 27e ploeg mogen laten starten. Het heeft ook met budget te maken. Ploegen hebben recht op startgeld en op dit moment is het budget voor de Volta Limburg Classic op" aldus Roy Packbier.

Team Jumbo-Visma en Sunweb
Naast Mitchelton-Scott nemen ook de Nederlandse World Tourploegen Team Jumbo-Visma en Sunweb en de Poolse CCC-formatie aan de wedstrijd deel. Team Jumbo-Visma en Sunweb zullen met een gecombineerde ploeg starten. Naast een aantal profs zal de ploeg worden aangevuld met talentvolle renners uit hun opleidingsploeg.

De wedstrijd, zowel de mannen als ook de vrouwenkoers is op zaterdag 4 april live te volgen op L1 televisie.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Speel mee met de Limburgse muziekquiz vanuit je eigen woonkamer!

De L1mbo Top 100 van komende Hemelvaartsdag heeft een zilveren randje. Het is namelijk de 25ste keer dat de lijst samengesteld wordt. “Dit zilveren jubileum laten we niet zomaar voorbijgaan”, zo vertelt programmamaker Henk Hover. “Er komt op L1 TV een L1mbo Top 100 kwis én een muziekprogramma vol weetjes en achtergronden rond het fenomeen L1mbo Top 100.”

Op zaterdag 8 mei presenteren Ruud Kleinen en Rian Moonen de L1mbo Top 100 ThoesQuiz, waaraan honderden Limburgers vanuit thuis kunnen deelnemen!

Wie wordt de Limburgse muziekkenner van het jaar? We spelen de meest uiteenlopende muziekvragen. En je kunt thuis meespelen vanaf je eigen bank.

Speel zaterdag 8 mei mee!
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen